center_pan21
Foto: Pressbild

Kommuninvånare misstänkt för assistansbedrägeri

En man från kommunen misstänks ha lurat till sig mångmiljonbelopp i en assistansbedrägerihärva.

SVT Stockholm rapporterar att en man från kommunen ska ha överdrivit att han var svårt sjuk och på så sätt fått assistansbehov 20 timmar om dygnet. Mannen var dock inte så illa sjuk som intygen visade vilket styrks av bilder som polisen funnit i beslagtagna telefoner. Mannen körde bland annat bil och gick på fest.

Assistentbolaget som mannen anlitade ägdes av nära anhörig och flera av assistenterna var också familjemedlemmar. Mannen fick ut 18 miljoner kronor från myndigheter mellan åren 2011-2020. SVT skriver vidare att mannen under längre perioder befunnit sig utomlands och tog ut assistansersättning trots att assistenterna befann sig i Sverige och även ägnat sig åt andra aktiviteter. Mannen åtalas för grovt bidragsbrott, medhjälp till grovt bidragsbrott, grovt bedrägeri och grovt penningtvättbrott.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
jul2021
julmarknad_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
connys_helsida
valsta-jul_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
stationshusen_out
swedol_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider