centrum_panorama2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Kommuninvånare döms för hotfulla mail om flygbuller

En kommuninvånare döms för ofredande sen denne skickat hotfulla mail till tjänstemän på Swedavia.

En person boende utanför Arlanda skickade ett flertal mail till en tjänsteman på Swedavia som hanterar bullefrågor. Vissa av mailet bedömdes som olämplig och polisanmäldes av Swedavia.

Mailen gällde buller och lågt flygande plan över det aktuella bostadsområdet. Personen skrev bland annat ”VI FANNS HÄR FÖRE NI LJÖG ER TILL ATT TA BANA 3 I BRUK OCH DESSUTOM SKA NI FÖRSTÖRA FAMILJER. SE TILL ATT DE BLIR SJUKA OCH KÖR UT DEM FRÅN SINA HEM.”

Personen som skickade mailen har till sitt försvar uppgett att de skickades till Swedavias avdelning som hanterar buller. Dock så har vissa av mailet skickats till tjänstemannens privata adress och denne upplevde det som hotfullt. Vidare har det även förekommit telefonsamtal mellan de berörda och då framkom det att samtalen skulle polisanmälas.

Nu döms kommuninvånaren för sina mail för ofredande och ska betala dagsböter på totalt 6000 kronor, mailen skickades under ett och ett halvt års tid mellan 2017 och 2919.

connys_helsida
happyhomes_50
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

defacto_helsida
oppethus_helsida
teatergrillen_helsida
nrh
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
connys