centrum_panorama2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Kommuninvånare döms för hotfulla mail om flygbuller

En kommuninvånare döms för ofredande sen denne skickat hotfulla mail till tjänstemän på Swedavia.

En person boende utanför Arlanda skickade ett flertal mail till en tjänsteman på Swedavia som hanterar bullefrågor. Vissa av mailet bedömdes som olämplig och polisanmäldes av Swedavia.

Mailen gällde buller och lågt flygande plan över det aktuella bostadsområdet. Personen skrev bland annat ”VI FANNS HÄR FÖRE NI LJÖG ER TILL ATT TA BANA 3 I BRUK OCH DESSUTOM SKA NI FÖRSTÖRA FAMILJER. SE TILL ATT DE BLIR SJUKA OCH KÖR UT DEM FRÅN SINA HEM.”

Personen som skickade mailen har till sitt försvar uppgett att de skickades till Swedavias avdelning som hanterar buller. Dock så har vissa av mailet skickats till tjänstemannens privata adress och denne upplevde det som hotfullt. Vidare har det även förekommit telefonsamtal mellan de berörda och då framkom det att samtalen skulle polisanmälas.

Nu döms kommuninvånaren för sina mail för ofredande och ska betala dagsböter på totalt 6000 kronor, mailen skickades under ett och ett halvt års tid mellan 2017 och 2919.

salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

marina_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
defacto_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

speedy_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider