defacto_pan
Foto: Pressbild

Kommuninvånare bland de sjukaste i länet

Sjukdagarna bland kommuninvånare minskar och är på den lägsta nivån sedan 2001 men fortsatt är kommuninvånarna bland de sjukaste i länet.

marstakalaset_artikel

I snitt tar en kommuninvånare i arbete ut 22,6 dagars sjukpenning, arbetsskadesjukpenning, rehabiliteringspenning samt sjukersättning/ aktivitetsersättning via Försäkringskassan. Det är en minskning jämfört med förra året och den lägsta nivån sedan 2001 då antalet dagar var 39,7, 2005 nådde kommuninvånarna toppen i antalet dagar per person som då var 43.

Sedan 2011 har antalet dagar gått från 30 till dagens 22,6. Trots minskningen är det bara fyra andra kommuner i länet vars invånare har högre ohälsotal, bland dessa Väsby som ligger på 23,6. Högst ohälsotal finns i Nynäshamn med 29,5. Länssnittet är 19,3 dagar och lägst ohälsotal finns i Danderyd med 11,2 dagar per år.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
colorama_april2
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
kontor_thaifong
marstakalas_helsida
colorama_april
sportfiske_sommar
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh