arlandagk_panorama
Foto: Pressbild

Kommuninvånare bland de sjukaste i länet

Sjukdagarna bland kommuninvånare minskar och är på den lägsta nivån sedan 2001 men fortsatt är kommuninvånarna bland de sjukaste i länet.

centrum_pask

I snitt tar en kommuninvånare i arbete ut 22,6 dagars sjukpenning, arbetsskadesjukpenning, rehabiliteringspenning samt sjukersättning/ aktivitetsersättning via Försäkringskassan. Det är en minskning jämfört med förra året och den lägsta nivån sedan 2001 då antalet dagar var 39,7, 2005 nådde kommuninvånarna toppen i antalet dagar per person som då var 43.

Sedan 2011 har antalet dagar gått från 30 till dagens 22,6. Trots minskningen är det bara fyra andra kommuner i länet vars invånare har högre ohälsotal, bland dessa Väsby som ligger på 23,6. Högst ohälsotal finns i Nynäshamn med 29,5. Länssnittet är 19,3 dagar och lägst ohälsotal finns i Danderyd med 11,2 dagar per år.

happyhomes_2019

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

defacto_helsida
colorama_april2

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

fme_helsida
ica_pask

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider
colorama_april
fme_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider