sportlov_centrum
Foto: Pressbild

Kommuninvånare bland de sjukaste i länet

Sjukdagarna bland kommuninvånare minskar och är på den lägsta nivån sedan 2001 men fortsatt är kommuninvånarna bland de sjukaste i länet.

sportlov_centrum

I snitt tar en kommuninvånare i arbete ut 22,6 dagars sjukpenning, arbetsskadesjukpenning, rehabiliteringspenning samt sjukersättning/ aktivitetsersättning via Försäkringskassan. Det är en minskning jämfört med förra året och den lägsta nivån sedan 2001 då antalet dagar var 39,7, 2005 nådde kommuninvånarna toppen i antalet dagar per person som då var 43.

Sedan 2011 har antalet dagar gått från 30 till dagens 22,6. Trots minskningen är det bara fyra andra kommuner i länet vars invånare har högre ohälsotal, bland dessa Väsby som ligger på 23,6. Högst ohälsotal finns i Nynäshamn med 29,5. Länssnittet är 19,3 dagar och lägst ohälsotal finns i Danderyd med 11,2 dagar per år.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

connys
korpen_jan-feb

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
banner_trerosor
ridskola_2019_helsida

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

arlandagolf
defacto_helsida
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

sportlov2019

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider