julbanner
Sjudargården i Sigtuna är en av kommunens populäraste stränder

Kommuner uppmanas anställa livräddare

Svenska Livräddningssällskapet uppmanar kommunerna att anlita livräddare på stora stränder efter att rekordmånga mist livet i samband med bad.

Dubbelt så många miste livet i drunkningsolyckor i länet under juni och juli enligt Svenska livräddningssällskapet. Nu uppmanar man kommunerna att se över sina badplatser och införa livräddare för att minska tillbuden rapporterar SVT Stockholm.

I Sigtuna kommun har det varit enstaka drunkningstillbud under sommaren, samtliga har hanterats med positiv utgång. I länet drunknade dock nio personer mellan maj-juli, mer än dubbelt så många jämfört med samma period förra året då fyra drunknade.
– Vi tycker att det är rimligt att kommunerna placerar ut livräddare på stora badplatser. Det är kommunerna som har ansvaret, de ska analysera och göra en riskbedömning av badplatserna i länet, säger Mikael Olausson områdesansvarig Säkerhet och Livräddning på Svenska livräddningssällskapet, till SVT Stockholm.

Många av tillbuden ska ha skett runt Mälaren men det finns hittills ingen strand med livräddare. Det vore ett steg i rätt riktning om livräddare infördes, anser Mikael Olausson.

icavalsta_julbanner
defacto_host2018
fme_jul
happy_homes_juli
sportfiskebanner2

Satsning på digital vård

Nyheter En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

sigtuna_funkis

Radarproblem på Arlanda

Nyheter En radar på Arlanda havererade under fredagen vilket innebär att Arlanda dras med förseningar i trafiken under kvällen, skriver Aftonbladet.

lager_bilnet
julbanner2
objekt4
sigtunavatten_standard
nrh_lania
komvuxq3_4
sbrf_sep
objekt3
skridskoskola
outsider
connys
funkis_2
objekt2
colorama_vinter