defacto_pan
Sjudargården i Sigtuna är en av kommunens populäraste stränder

Kommuner uppmanas anställa livräddare

Svenska Livräddningssällskapet uppmanar kommunerna att anlita livräddare på stora stränder efter att rekordmånga mist livet i samband med bad.

Dubbelt så många miste livet i drunkningsolyckor i länet under juni och juli enligt Svenska livräddningssällskapet. Nu uppmanar man kommunerna att se över sina badplatser och införa livräddare för att minska tillbuden rapporterar SVT Stockholm.

I Sigtuna kommun har det varit enstaka drunkningstillbud under sommaren, samtliga har hanterats med positiv utgång. I länet drunknade dock nio personer mellan maj-juli, mer än dubbelt så många jämfört med samma period förra året då fyra drunknade.
– Vi tycker att det är rimligt att kommunerna placerar ut livräddare på stora badplatser. Det är kommunerna som har ansvaret, de ska analysera och göra en riskbedömning av badplatserna i länet, säger Mikael Olausson områdesansvarig Säkerhet och Livräddning på Svenska livräddningssällskapet, till SVT Stockholm.

Många av tillbuden ska ha skett runt Mälaren men det finns hittills ingen strand med livräddare. Det vore ett steg i rätt riktning om livräddare infördes, anser Mikael Olausson.

defacto_host2018

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

objekt4
sportfiske_banner
komvuxq3_4
outsider
objekt3
objekt2
sigtunavatten_standard
connys
nrh
sbrf_sep