banner_moderaterna
Sjudargården i Sigtuna är en av kommunens populäraste stränder

Kommuner uppmanas anställa livräddare

Svenska Livräddningssällskapet uppmanar kommunerna att anlita livräddare på stora stränder efter att rekordmånga mist livet i samband med bad.

banner_moderaterna_artikel

Dubbelt så många miste livet i drunkningsolyckor i länet under juni och juli enligt Svenska livräddningssällskapet. Nu uppmanar man kommunerna att se över sina badplatser och införa livräddare för att minska tillbuden rapporterar SVT Stockholm.

I Sigtuna kommun har det varit enstaka drunkningstillbud under sommaren, samtliga har hanterats med positiv utgång. I länet drunknade dock nio personer mellan maj-juli, mer än dubbelt så många jämfört med samma period förra året då fyra drunknade.
– Vi tycker att det är rimligt att kommunerna placerar ut livräddare på stora badplatser. Det är kommunerna som har ansvaret, de ska analysera och göra en riskbedömning av badplatserna i länet, säger Mikael Olausson områdesansvarig Säkerhet och Livräddning på Svenska livräddningssällskapet, till SVT Stockholm.

Många av tillbuden ska ha skett runt Mälaren men det finns hittills ingen strand med livräddare. Det vore ett steg i rätt riktning om livräddare infördes, anser Mikael Olausson.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider