defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kommuner får möjlighet att stänga krogar

Kommunerna kommer att få möjlighet att stänga krogar enligt en tillfällig lag.

centrum_artikel

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att minska smittspridning av covid-19 så kan kommunerna komma att få kontrollen över stängning av krogar som inte vidtagit åtgärder för minskad trängsel. Idag är förfarandet sådant att kommunerna gör inspektionen och lämnar sedan över till Smittskydd Stockholm för beslut. I Sigtuna kommun var det en restaurang för några veckor sedan som riskerade stängning, restaurangen vidtog dock åtgärder och håller öppet.

meko_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
prima_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
januari_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider
meko_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan