center_pan21
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kommunens restauranger värst drabbade

Kommunens krogar och restauranger har tappat nästan hälften av sin omsättning under coronapandemin: - I Sigtuna har restaurangförsäljningen gått ner med 51 procent, säger Daniel Lennartsson, statistiker på SCB.

centrum_artikel

Statistiska Centralbyrån, SCB, skriver i ett pressmeddelande att försäljningen på krogar minskat kraftigt under 2020. Men i just Sigtuna är det värst drabbat i jämförelse med andra kommuner. I ingen annan kommun har krogar tappat så mycket som i Sigtuna. 51 procent har försäljningen minskat under 2020.

Den totala försäljningen 2020 bland samtliga restauranger uppgick till 826,9 miljoner kronor, en minskning med hela 865,9 miljoner jämfört med 2019.

Perioden januari mars var nedgången cirka 70 miljoner, men under april-juni sjönk den sammanlagda försäljningen från cirka 450 miljoner till strax över 100 miljoner. Sista halvåret var den sammanlagda försäljningen cirka 400 miljoner kronor, normalt sett ska det ligga på över 800 miljoner.
– I hela Stockholms län har restaurangers försäljning minskat med minst en procent i 18 av 26 kommuner jämfört med året före. Den största ökningen står restauranger i Österåkers kommun för, 12 procent, medan försäljningen i Sigtuna kommun minskade mest, −51 procent, säger Daniel Lennartsson.

I hela landet var minskningen 20 procent. Strömstad och Arjeplog är kommuner som ligger på liknande försäljningsminskningar som Sigtuna kommun procentuellt sett.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
dack-helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021
2020_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

connys_helsida
oppethus_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
connys
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
nrh
dack-outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider