moderat_sommar
Gill Brodin (C), ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämndenFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Kommunens miljöarbete håller bra nivå

märsta.nu rapporterade på torsdagen om att kommunen tappar på Miljörankingen men är fortsatt en av landets främst på miljöarbete: - Rankingen visar att Sigtuna kommun håller en bra och jämn nivå i miljöarbetet och jag är väldigt stolt över kommunens medarbetare som gör det möjligt, säger Gill Brodin (C) ordförande i Agenda 2030 beredningen.

centrum_artikel

Sigtuna kommun tappade 16 placeringar när Miljöbarometern sammanställdes där 290 kommuner i landet jämförts. Sigtuna är för 2020 på plats 26. Sigtuna kommun får höga poäng i många områden:
– All el i kommunens fastigheter kommer från vind, vatten eller sol. Under 2019 har installationer av solpaneler på Odensala förskola, Nyborgen förskola, Granby förskola samt Skepptuna förskola färdigställts, säger kommunens miljöstrateg Helen Ericson i ett uttalande.

Utöver det så hjälper kommunen till med kostnadsfri energi- och klimatrådgivning. Sigtuna kommun har en cirkulär ekonomi då företag och andra verksamheter kan lämna spill- och restmaterial på återanvändningscentral, Sigvända. Som toarullar, tyg, träklossar och så vidare. Saker som förskolor sedan kan hämta och pyssla med.
– Rankingen lyfter flera områden där vi kan förbättra oss, såsom inom klimatanpassning och friluftsliv och vi kommer arbeta vidare med det, säger Helen Ericson, miljöstrateg på Sigtuna kommun.

Värmebölja drar in

Nyheter En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

connys_helsida
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out