moderaterna_feb
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunens bästa ställen: Här är listan

Har du undrat vart man ska äta i kommunen? Flera ställen får höga betyg av Tripadvisor som baserar sig på betyg från gästerna själva.

banner_artikel

White Guide har sedan tidigare listat Båthuset och 1909 Sigtuna stadshotell i sin bok. Men det finns fler ställen i kommunen som håller hög klass enligt Tripadvisor som rankar köken utifrån vad gäster ger för betyg. Bäst i kommunen anses Båthuset vara, de har fått 103 omdömen och snittbetyget 4,5. Tant Brun är tvåa med 4 baserat på 177 omdömen. Trea är Kopparkitteln med 4 baserat på 139 omdömen. Sigtuna stadshotell är ”bara” sexa med betyget 4,5 men av 51 omdömen. Det gäller således att få ett högt omdöme av så många som möjligt.

Bäst i Sigtuna
1. Båthuset 4,5
2. Tant Brun 4
3. Kopparkitteln 4
4. Farbror Blå 4
5. RC Chocolat 4
6 Sigtuna stadshotell 4,5 (51 omdömen vilket påverkar placeringen)

En sökning på Märsta ger också en del resultat från Arlanda. Det ger Skygrill 1:a platsen följd av Bistron och Vivamus café. Samtliga dessa tre får betyget 4 i Tripadvisor. Flera kök får betyget fyra men anses ha för lite omdömen för att komma högre upp på placeringen.

Fotnot: märsta.nu har inte testat alla ställen i Sigtuna kommun utan denna artikel baserar sig på Tripadvisors omdömen. Redaktionen kan således inte ta ansvar för vilka som kommer etta eller inte. 

vuxenutbildning2

Lyckad comeback för Sigtuna Litteraturfestival

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival som var tillbaka efter ett års uppehåll var nöjda med arrangemanget förra helgen: - Det var en härlig och givande dag och vi är naturligtvis mycket nöjda med deltagarantalet. Vi lyckades både locka en bred publik och lyfta fram Sigtuna stad som arena för spännande möten och samtal, säger Eva Camél Fuglseth, vd på Destination Sigtuna.

Ny thairestaurang på Stora gatan

Nöjesnyheter Prik heter Sigtunas nya thairestaurang och drivs av paret Gai och Fredrik Hjälm: - Det är genuint thailändskt med enbart thailändska kockar, säger Gai Hjälm till märsta.nu

februari
bildextra!

Tusentals besökte Barnens dag

Nöjesnyheter Barnens dag lockade som vanligt tusentals besökare till Västerbytorp utanför Rosersberg: - Det gick 11 busslaster från Märsta till Västerbytorp, berättar Niclas Larsered, kommunikationsansvarig på Märsta Förenade.

dackia_2018
clasohlson_robot

Brännplattan Open dammas av

Nöjesnyheter Skånela IF dammar av Brännplattan Open i sommar: - Det händer för lite evenemang av denna slag i kommunen. Det blir förhoppningsvis en tillställning där folk, unga som gamla, kan samlas och ha roligt ihop. Vi körde Brännplattan open för tre år sedan och det var dags att köra igen kände vi, säger A-lagstränaren Jimmy Karlsson.

nationaldag_sigtunakommun

Här är Årets kulturprisvinnare

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om att dela ut årets kulturpris, kulturstipendiat och ungdomsledare: Nämnden är helt överens om att de tre pristagarna både är stora talanger och engagerade eldsjälar och att de därför ska uppmärksammas för sitt arbete. Vår förhoppning är förstås att priserna ska motivera dem att fortsätta utvecklas och bidra till att berika kommunens kultur- och fritidsliv, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Björling utsedd till vårtalare i Sigtuna

Kulturnyheter Lars Björling kommer att hålla vårtalet i samband med valborgsfirandet i Sigtuna: - Han har levt hela sitt liv i Sigtuna och talet har inget med politik att göra, meddelar Margaretha Nordgren hos Sigtuna Hembygdsförening.

Robin klar för BBQ/Grill-SM

Nöjesnyheter Steningebon Robin Edsmyr tävlade under lördagen i Grill & BBQ och kom tvåa med sitt team, därmed får de vara med i SM/EM senare i år: - Vi kom på en andra plats totalt och är direkt till SM/EM 8-10 juni. Riktigt roligt. Vi knep första platsen på vegetariska rätten med en vego-burgare, berättar Robin för märsta.nu

Sigtunakrögare tar över klassiska nattklubben

Nöjesnyheter Sigtunakrögaren Sten Carlgren som äger Mr French i Stockholm köper även F12 av Melker Andersson skriver Nöjesguiden: - Vi har under en längre tid varit intresserade av att ta över restaurangen och klubben på Fredsgatan 12, säger Carlgren till tidningen.

Tisdagsluncher för kommunens äldre

Kulturnyheter Sigtuna kommun kommer under våren att arrangera luncher för äldre för att motverka ensamhet: -Det finns flera platser i kommunen där äldre både kan möta andra seniorer och ta del av kommunens kulturliv. Men många äldre känner inte till dessa platser. Det vill vi ändra på, säger Karsten Bjärbo, ordförande i äldre- och omsorgsnämnden i Sigtuna.

Musikshow med extra allt utlovas

Kulturnyheter Musikälskare i kommunen har något speciellt att se fram emot i samband med Sigtuna sångensembles föreställning Musical Extravaganta: - Musikal Extravaganza är en föreställning och konsert i två spektakulära akter med de bästa numren från några av de mest älskade musikalerna. Dramatiska solon, storslagna ensemble- och dansnummer varvas med humor och glada skratt. Här finns allt från Teaterbåten till Queen, berättar Mats Wehlin på Sigtuna sångensemble.

connys
standard_ridskola
standard_start
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
outsider_moderat
nfc_vinter
vuxentutbildning
objekt3
oppning_sportfiske2
barnnplattan
val2018
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt4
veterankraft_standard