centrum_tvaar
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunens bästa ställen: Här är listan

Har du undrat vart man ska äta i kommunen? Flera ställen får höga betyg av Tripadvisor som baserar sig på betyg från gästerna själva.

centrum_tvaar

White Guide har sedan tidigare listat Båthuset och 1909 Sigtuna stadshotell i sin bok. Men det finns fler ställen i kommunen som håller hög klass enligt Tripadvisor som rankar köken utifrån vad gäster ger för betyg. Bäst i kommunen anses Båthuset vara, de har fått 103 omdömen och snittbetyget 4,5. Tant Brun är tvåa med 4 baserat på 177 omdömen. Trea är Kopparkitteln med 4 baserat på 139 omdömen. Sigtuna stadshotell är ”bara” sexa med betyget 4,5 men av 51 omdömen. Det gäller således att få ett högt omdöme av så många som möjligt.

Bäst i Sigtuna
1. Båthuset 4,5
2. Tant Brun 4
3. Kopparkitteln 4
4. Farbror Blå 4
5. RC Chocolat 4
6 Sigtuna stadshotell 4,5 (51 omdömen vilket påverkar placeringen)

En sökning på Märsta ger också en del resultat från Arlanda. Det ger Skygrill 1:a platsen följd av Bistron och Vivamus café. Samtliga dessa tre får betyget 4 i Tripadvisor. Flera kök får betyget fyra men anses ha för lite omdömen för att komma högre upp på placeringen.

Fotnot: märsta.nu har inte testat alla ställen i Sigtuna kommun utan denna artikel baserar sig på Tripadvisors omdömen. Redaktionen kan således inte ta ansvar för vilka som kommer etta eller inte. 

defacto_helsida

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

bonava_helsida
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

sangensemble
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
connys
arlandagolf
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

karby2
extravaganza_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
sh_oppet