arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen vidtar åtgärder efter kraftiga underskottet

Som märsta.nu kunde rapportera tidigare så beror underskottet i Individ- och familjeomsorgsnämnden på bland annat lägre ersättningar från migrationsverket och kostnader för placeringar av ensamkommande flyktingbarn som inte anvisades kommunen.

centrum_pask

Läget är allvarligt enligt kommundirektör Christer Wikström:
– Men det känns bra att vi har fått en samlad bild av orsakerna till den ekonomiska situationen som i till stor del bekräftar vår egen analys. Nu kan vi sätta in åtgärder för att säkerställa att detta inte händer igen, uppger Wikström i ett pressmeddelande.

Revisionsbyrån PwC har kartlagt nämndens underskott och konstaterat att det är kopplat till lägre ersättningar från Migrationsverket från ensamkommande samt kärnverksamheten med barn och unga.

Det fanns indikationer på ett underskott redan efter fyra månader men det ledde ändå inte till åtgärder för att bromsa kostnadsutvecklingen. Först i slutet av januari 2018 uppdagades underskottet, nu kommer kommunen att studera rapporten och därefter säkerställa rutiner och skapa tydliga åtgärdsplaner för en ekonomi i balans enligt Wikström.

colorama_april2
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

logistik_utbildning

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

defacto_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

fme_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sh_oppet
fme_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider