centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen vidtar åtgärder efter kraftiga underskottet

Som märsta.nu kunde rapportera tidigare så beror underskottet i Individ- och familjeomsorgsnämnden på bland annat lägre ersättningar från migrationsverket och kostnader för placeringar av ensamkommande flyktingbarn som inte anvisades kommunen.

centrum_artikel

Läget är allvarligt enligt kommundirektör Christer Wikström:
– Men det känns bra att vi har fått en samlad bild av orsakerna till den ekonomiska situationen som i till stor del bekräftar vår egen analys. Nu kan vi sätta in åtgärder för att säkerställa att detta inte händer igen, uppger Wikström i ett pressmeddelande.

Revisionsbyrån PwC har kartlagt nämndens underskott och konstaterat att det är kopplat till lägre ersättningar från Migrationsverket från ensamkommande samt kärnverksamheten med barn och unga.

Det fanns indikationer på ett underskott redan efter fyra månader men det ledde ändå inte till åtgärder för att bromsa kostnadsutvecklingen. Först i slutet av januari 2018 uppdagades underskottet, nu kommer kommunen att studera rapporten och därefter säkerställa rutiner och skapa tydliga åtgärdsplaner för en ekonomi i balans enligt Wikström.

connys_helsida
speedy_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happy_homes_mars
sportlov_sigtuna
salong_elisabeth_helsida
aretslarling
connys
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh