panorama_centrum
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Kommunen varnar för falska mail

Sigtuna kommun varnar för att det cirkulerar falska mail från Arlandagymnasiet där man uppmanas använda bank-id.

Se upp med falska mail med Arlandagymnasiets logo, det cirkulerar just nu sådana enligt Sigtuna kommun. Enligt mailet ska man logga in i unikum med bland annat bank-id. Kommunen dementerar att mailet från Arlandagymnasiet och man ska inte klicka på länken. I och med kriget i Ukraina är det också en förhöjd risk för cyberattacker i Sverige och Europa.
– Var alltid misstänksam om du får e-post eller sms där du till exempel uppmanas att klicka på länkar och ange personliga koder eller uppgifter eller öppna dokument. Följ aldrig sådana instruktioner om du inte är säker på att allt är i sin ordning, skriver Sigtuna kommun på sin hemsida.

centrum_sommar2022_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider