defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Kommunen välkomnar etablering av Dille Gård på Wenngarn

Dille Gård som avser etablera naturbruksgymnasium i Wenngarn väntas i samband med Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträde på tisdag att få kommunens godkännande.

centrum_artikel

I februari meddelade Dille Gård att de avsåg etablera gymnasieskola på Wenngarn. Dille Gård finns sedan 2004 i Jämtland där inriktningen är inom djur och naturbruk samt hållbar framtid. Skolinspektionen har bett Sigtuna kommun om ett yttrande innan beslut om godkännande fattas. Enligt handlingarna för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden så ser kommunen inga hinder för att gymnasiet kan etableras. I tjänsteskrivelsen så tror man att etableringen kan ha positiv effekter på programutbudet för elever i kommunen eftersom Naturbruksprogrammet inte finns i kommunen. Nyetableringen skulle bidra till mångfald och konkurrens i skolsystemet samt till ett varierat utbud av skolor som drivs av olika huvudmän.

centrum_helsida2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

meko_helsida
branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
meko_outsider
swedol_outsider