moderat_sommar

Kommunen vädjar: Sprid inte falska rykten

Sigtuna kommun håller skolor och förskolor öppna men barn och elever och man uppmanar föräldrar till att inte sprida rykten i onödan.

centrum_artikel

Skolorna är fortsatt öppna i kommunen liksom i större delen av landet:
– Ur ett smittskyddsperspektiv finns i dagsläget ingen anledning att friska barn och elever ska stanna hemma från förskola och skola, men var uppmärksam på sjukdomssymtom, skriver kommunen på sin hemsida.

Men alla som uppvisar symtom, även milda kommer att skickas hem och de är tillbaka två dygn efter att de tillfrisknat och inte längre uppvisar några symtom.

Ryktesspridningen är dock ett problem även i Sigtuna kommun och det har märsta.nu också fått erfara då det kommer in tips om smittade barn och unga runt om på diverse skolor.
– Skulle Sigtuna kommun få fall av det nya coronaviruset på en skola finns det tydliga rutiner för hur detta hanteras. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information, uppger Sigtuna kommun.

Så sent som i fredags kom information till redaktionen om att elever smittats av Coronaviruset på Ekillaskolan därav hela verksamheten stängdes igen, vilket inte var fallet utan personal behövde planera för kommande vecka.

brobygget_helsida_valsta
marina_helsida
studeravidare_helsida
2020_helsida
kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_helsida
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider