defacto_pan
Foto: Wikipedia

Kommunen tvekar om OS i Stockholm

Förra veckan lämnade Sveriges Olympiska kommitté in ansökan om att arrangera OS i Stockholm. Länets kommuner kommer att vara med och ta ett ansvar för spelen om det här även om kommunstyrelsens ordförande är avvaktande till ett OS.

rosta_sigtuna2

Socialdemokraterna har tidigare gått ut med att man vill få OS till Stockholm, Marie Axelsson var medförfattare till en debattartikel om saken. Men när det blev maktskifte i Stockholms stad drogs stödet för OS in från länets största och viktigaste kommun.

Från Sigtuna kommuns del är kommunledningen avvaktande till spelen. Anledningen till att Holst tvekar är att det redan idag finns stora utmaningar i hela stockholmsregionen gällande ekonomi och transportinfrastruktur.
– Ett OS kommer innebära enorma belastningar på det senare och risker med det första. Eventuella konsekvenser och lösningar för dessa måste presenteras på ett trovärdigt sätt. Som politiker är min högsta prioritet att leverera välfärdstjänster till kommuninvånarna, detta uppdrag får inte riskeras på grund av ett OS, skriver Holst i mail till märsta.nu

Om det kommer en garanti att regionen inte belastas ekonomiskt för arrangemanget samt att staten och landstinget inför OS bygger ut transportinfrastrukturen främst kring Arlanda så kan Olov Holst tänka sig att vara mer positiv till ett OS.

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

v_eu_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

moderaternamaj
division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

happyhomes_2019
oppning_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

varfest_helsida
bonava_maj_helsida
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

mp_eu

Wislander stannar i Skånela

Handboll Skånela har gjort klart med Veronica Wislander för kommande säsong: - Veronica Wislander har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare i vårt damlag och vi är mycket glada att hon förnyat kontraktet, kommenterar damansvarige Hasse Juslin.

sap_outsider_eu
colorama_april
bonava_maj_outsider
ridskola2019_outsider
rosta_sigtuna
oppning_outsider
sh_oppet
fme_outsider
nrh
v_eu
nationaldag_out
mp_eu_outsider
defacto_outsider
connys
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider