defacto_pan
Foto: Wikipedia

Kommunen tvekar om OS i Stockholm

Förra veckan lämnade Sveriges Olympiska kommitté in ansökan om att arrangera OS i Stockholm. Länets kommuner kommer att vara med och ta ett ansvar för spelen om det här även om kommunstyrelsens ordförande är avvaktande till ett OS.

centrum_tvaar

Socialdemokraterna har tidigare gått ut med att man vill få OS till Stockholm, Marie Axelsson var medförfattare till en debattartikel om saken. Men när det blev maktskifte i Stockholms stad drogs stödet för OS in från länets största och viktigaste kommun.

Från Sigtuna kommuns del är kommunledningen avvaktande till spelen. Anledningen till att Holst tvekar är att det redan idag finns stora utmaningar i hela stockholmsregionen gällande ekonomi och transportinfrastruktur.
– Ett OS kommer innebära enorma belastningar på det senare och risker med det första. Eventuella konsekvenser och lösningar för dessa måste presenteras på ett trovärdigt sätt. Som politiker är min högsta prioritet att leverera välfärdstjänster till kommuninvånarna, detta uppdrag får inte riskeras på grund av ett OS, skriver Holst i mail till märsta.nu

Om det kommer en garanti att regionen inte belastas ekonomiskt för arrangemanget samt att staten och landstinget inför OS bygger ut transportinfrastrukturen främst kring Arlanda så kan Olov Holst tänka sig att vara mer positiv till ett OS.

ridskola_2019_helsida
connys
sangensemble
arlandagolf
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

karby_varme1
defacto_helsida
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

happyhomes_2019
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

sigtunavatten_standard

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet
karby2
defacto_outsider