defacto_pan
Foto: Wikipedia

Kommunen tvekar om OS i Stockholm

Förra veckan lämnade Sveriges Olympiska kommitté in ansökan om att arrangera OS i Stockholm. Länets kommuner kommer att vara med och ta ett ansvar för spelen om det här även om kommunstyrelsens ordförande är avvaktande till ett OS.

Socialdemokraterna har tidigare gått ut med att man vill få OS till Stockholm, Marie Axelsson var medförfattare till en debattartikel om saken. Men när det blev maktskifte i Stockholms stad drogs stödet för OS in från länets största och viktigaste kommun.

Från Sigtuna kommuns del är kommunledningen avvaktande till spelen. Anledningen till att Holst tvekar är att det redan idag finns stora utmaningar i hela stockholmsregionen gällande ekonomi och transportinfrastruktur.
– Ett OS kommer innebära enorma belastningar på det senare och risker med det första. Eventuella konsekvenser och lösningar för dessa måste presenteras på ett trovärdigt sätt. Som politiker är min högsta prioritet att leverera välfärdstjänster till kommuninvånarna, detta uppdrag får inte riskeras på grund av ett OS, skriver Holst i mail till märsta.nu

Om det kommer en garanti att regionen inte belastas ekonomiskt för arrangemanget samt att staten och landstinget inför OS bygger ut transportinfrastrukturen främst kring Arlanda så kan Olov Holst tänka sig att vara mer positiv till ett OS.

Skånela föll efter mardrömsstart

Handboll Skånela föll efter en katastrofstart där man låg under med 14-4 i första: - Ligger man under med 14-4 är det svårt att vinna handbollsmatcher, sa Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

sigtunavatten_standard
video

RIK tog tredje raka

Innebandy Rosersbergs IK vann i lördags mot Hässelby: -Nu har vi på allvar häng på topplagen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

allsvenskan

Skånela fortsatt glödheta

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda Anderstorp hemma i Vikingahallen med 25-19: - Återigen är det ingen topprestation i det offensiva men vi är bra bakåt, summerar tränare Jimmy Karlsson.

frisyr_december
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

golf Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

sigtuna_funkis
outsider
korpen_jan-feb

Full fart med Wings Ladies

Ishockey Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

connys
nrh
funkis_2
banner_trerosor