sommar
Foto: Wikipedia

Kommunen tvekar om OS i Stockholm

Förra veckan lämnade Sveriges Olympiska kommitté in ansökan om att arrangera OS i Stockholm. Länets kommuner kommer att vara med och ta ett ansvar för spelen om det här även om kommunstyrelsens ordförande är avvaktande till ett OS.

marstakalaset_artikel

Socialdemokraterna har tidigare gått ut med att man vill få OS till Stockholm, Marie Axelsson var medförfattare till en debattartikel om saken. Men när det blev maktskifte i Stockholms stad drogs stödet för OS in från länets största och viktigaste kommun.

Från Sigtuna kommuns del är kommunledningen avvaktande till spelen. Anledningen till att Holst tvekar är att det redan idag finns stora utmaningar i hela stockholmsregionen gällande ekonomi och transportinfrastruktur.
– Ett OS kommer innebära enorma belastningar på det senare och risker med det första. Eventuella konsekvenser och lösningar för dessa måste presenteras på ett trovärdigt sätt. Som politiker är min högsta prioritet att leverera välfärdstjänster till kommuninvånarna, detta uppdrag får inte riskeras på grund av ett OS, skriver Holst i mail till märsta.nu

Om det kommer en garanti att regionen inte belastas ekonomiskt för arrangemanget samt att staten och landstinget inför OS bygger ut transportinfrastrukturen främst kring Arlanda så kan Olov Holst tänka sig att vara mer positiv till ett OS.

Kommunen förberedd för Lex-Bovallen: Få störs av idrottande barn

Sport Sigtuna kommun är välförberedda om ett "Lex-Bovallen" skulle bli verklighet där boende klagar på ljud från exempelvis fotbollsplaner: - Jag ser inte att vi står inför samma problem som beskrivs i Nacka, Sundbyberg och andra ställen, skriver Pekka Widergren, fritidschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett mail till märsta.nu

miljopris_helsida
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

defacto_helsida
kontor_thaifong
colorama_april2
sommar

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

connys
defacto_outsider
miljopris_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider