defacto_pan2020
Kommunens delegation bestående av Olov Holst, Marie Axelsson och kommundirektör Birgitta Pettersson Foto: Sigtuna kommun

Kommunen träffade civilministern

Sigtuna kommun har träffat civilminister Lena Micko (S) med anledning av att man vill ha krisstöd.

fraga_liberalerna

I våras skickade kommunstyrelsen en hemställan till regeringen om att få krisstöd under coronakrisen, detta för att kommunen var hårdare drabbad än andra på grund av att hela Arlanda i praktiken låg nere samt att hotellnäringen slogs ut. Regeringen avslog först begäran med hänvisning till att företag och invånare får söka hjälp via de insatser som vidtagit.

Men under tisdagen fick en delegation bestående av kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), oppositionsrådet Marie Axelsson (S) och kommundirektör Birgitta Pettersson bland annat.
– Coronapandemin har slagit särskilt hårt mot Sigtuna kommun och kommer medföra mycket stora negativa effekter framöver. Kommunens två huvudnäringar, rese- och besöksbranscherna, har nästan raderats ut. Det är därför oerhört viktigt att Sigtuna får extra stöd från regeringen för att motverka effekterna av den massarbetslöshet vi kan stå inför. Mötet med Lena Micko var förhoppningsvis början på en god dialog med regeringen för att hjälpa Sigtuna igenom krisen och minska skadorna efteråt, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Axelsson håller med om att kommunen behöver stödet från regeringen:
– Vi jobbar stenhårt för att kunna ge ett bra stöd till våra kommuninvånare i en tid då många förlorar sina jobb och mår dåligt. Med ett ekonomiskt tillskott från regeringen kan vi rädda välfärden och sätta in kraftfulla arbetsmarknadsåtgärder. Jag hoppas att mötet med ministern ger ett framgångsrikt resultat.

helsida
meko_helsida
defacto_helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
connys_helsida
budget_outsider
swedol_outsider
outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
meko_outsider