defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Unizon har släppt den senaste Kvinnofridsbarometern som kartlägger hur kommunerna arbetar i kvinnofridsfrågor. Den visar att Sigtuna är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld. Sigtuna kommun har ett aktivt engagemang och samarbete med Kvinnojouren samt att Unizons styrelseledamot Marie Unander-Scharin är från kommunen och arbetar även i Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun är dessutom tvåa i hela riket av 290 kommuner. Enligt Unizon så frångår många kommuner Socialstyrelsens riktlinjer om hur Socialtjänstlagen ska tillämpas vilket leder till allvarliga brister i skydd till kvinnor och barn samt i arbetet med att få förövare att sluta utöva våld:
– Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem. Ändå blir kommunernas arbete totalt sett inte bättre, utan brister både i skydd- och stödinsatser för kvinnor och barn. Även arbetet med att få förövare att sluta utöva våld och hållas ansvariga för våldet behöver förbättras kraftigt. Det är dags att kommunerna prioriterar arbetet med att mäns våld mot kvinnor och barn upphör, säger Olga Persson, generalsekreterare för Unizon.

I samband med den senaste rankingen 2017 var Sigtuna på plats 15, nu kliver man alltså upp till andraplats. Tre av länets kommuner är på Topp 10-listan.
– Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb. I den budget fullmäktige antog i går ökar vi dessutom stödet för att få ännu mer kraft i kampen mot det hedersrelaterade våldet och förtrycket som tyvärr är utbrett i kommunen, skriver Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande på Facebook.

happyhomes_2019
sommar_centrum
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
bonava_juli_hel

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

arlanda_golf_juli
colorama_april2
sigtunavatten_standard
sommar
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

colorama_april
bonava_juli_outsider
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
connys