centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Unizon har släppt den senaste Kvinnofridsbarometern som kartlägger hur kommunerna arbetar i kvinnofridsfrågor. Den visar att Sigtuna är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld. Sigtuna kommun har ett aktivt engagemang och samarbete med Kvinnojouren samt att Unizons styrelseledamot Marie Unander-Scharin är från kommunen och arbetar även i Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun är dessutom tvåa i hela riket av 290 kommuner. Enligt Unizon så frångår många kommuner Socialstyrelsens riktlinjer om hur Socialtjänstlagen ska tillämpas vilket leder till allvarliga brister i skydd till kvinnor och barn samt i arbetet med att få förövare att sluta utöva våld:
– Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem. Ändå blir kommunernas arbete totalt sett inte bättre, utan brister både i skydd- och stödinsatser för kvinnor och barn. Även arbetet med att få förövare att sluta utöva våld och hållas ansvariga för våldet behöver förbättras kraftigt. Det är dags att kommunerna prioriterar arbetet med att mäns våld mot kvinnor och barn upphör, säger Olga Persson, generalsekreterare för Unizon.

I samband med den senaste rankingen 2017 var Sigtuna på plats 15, nu kliver man alltså upp till andraplats. Tre av länets kommuner är på Topp 10-listan.
– Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb. I den budget fullmäktige antog i går ökar vi dessutom stödet för att få ännu mer kraft i kampen mot det hedersrelaterade våldet och förtrycket som tyvärr är utbrett i kommunen, skriver Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande på Facebook.

defacto_mustach_helsida
centrum_host_helsida
greeknighthelsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_oktober
fme_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

nrh
colorama_april2
connys
greeknight_outsider