moderaterna_riksdag
Foto: Sigtuna kommun

Kommunen stäms för otillåten städupphandling

Lokala städbolaget Effekt Svenska AB stämmer kommunen för att ha genomfört en otillåten städupphandling 2016.

centrum_artikel

Effekt Svenska AB som ägs av märstabon Elias Melki stämmer kommunen på 22 miljoner kronor rapporterar UNT. Bakgrunden är att kommunen 2016 ska ha ställt orimliga krav i en upphandling gällande socialt ansvarstagande.
– Det fanns en väldigt luddig fråga om socialt ansvarstagande. Vi svarade så gott vi kunde, men fick inga poäng, uppger Elias Melki enligt UNT.

Melki menar på att kommunen sen inte kunde följa upp hur leverantörerna levde upp till kraven i upphandlingen. Istället tillämpade kommunen andra villkor som var mindre krävande. Vilket då innebär att kommunen genomfört förändringar och anses ha ingått nya städkontrakt som inte konkurrensutsatts, skriver UNT.
– Vi har inte fått vara med och tävla om städuppdraget på de här villkoren. För oss är det en stor fråga då vi gått miste om ett städavtal om tiotals miljoner, anser Melki enligt UNT.

Sigtuna kommun bekräftar att man delgivits i ärendet men kommunjuristen Charlotte Heindow menar på att uppföljningen av städavtalet inte varit så bristfälligt som Effekt anser.

happyhomes_sommar2020
handbollsskola
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
mod_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider