moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Kommunen stäms för otillåten städupphandling

Lokala städbolaget Effekt Svenska AB stämmer kommunen för att ha genomfört en otillåten städupphandling 2016.

Effekt Svenska AB som ägs av märstabon Elias Melki stämmer kommunen på 22 miljoner kronor rapporterar UNT. Bakgrunden är att kommunen 2016 ska ha ställt orimliga krav i en upphandling gällande socialt ansvarstagande.
– Det fanns en väldigt luddig fråga om socialt ansvarstagande. Vi svarade så gott vi kunde, men fick inga poäng, uppger Elias Melki enligt UNT.

Melki menar på att kommunen sen inte kunde följa upp hur leverantörerna levde upp till kraven i upphandlingen. Istället tillämpade kommunen andra villkor som var mindre krävande. Vilket då innebär att kommunen genomfört förändringar och anses ha ingått nya städkontrakt som inte konkurrensutsatts, skriver UNT.
– Vi har inte fått vara med och tävla om städuppdraget på de här villkoren. För oss är det en stor fråga då vi gått miste om ett städavtal om tiotals miljoner, anser Melki enligt UNT.

Sigtuna kommun bekräftar att man delgivits i ärendet men kommunjuristen Charlotte Heindow menar på att uppföljningen av städavtalet inte varit så bristfälligt som Effekt anser.

ewas_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

mp_helsida_april
connys_helsida
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
ewas_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022