center_pan21
Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektörFoto: Sigtuna kommun

Kommunen samverkar för att hitta en väg ut

Under torsdagsmorgonen blev det offentligt med att Valsta är ett riskområde enligt Polisen. Sigtuna kommun är medvetna om situationen och arbetar för en väg ut

centrum_artikel

Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör, uppger i ett mail till märsta.nu att kommunen medverkat med polisen om lägesbilden och att man är medvetna om hur det ser ut.
– Vi vet att många känner en otrygghet i Valsta, samtidigt som vi vet att många även känner en stolthet över sitt Valsta och det som är positivt där – det får vi inte glömma bort. Men att vi har utmaningar i Valsta vet vi.

Nu måste man hitta samverkan mellan många olika parter och myndigheter för att få bukt med problem och utmaningar. Ett arbete som pågått i flera år, enligt Kavanagh Berglund.
– Vilket känns positivt i detta, att vi är så många som har samma fokus och målbild och att det finns starka krafter såsom kommun, polis, näringsliv och civilsamhälle som vill satsa på och lyfta Valsta.

defacto_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

2020_helsida
dack-helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
bostad_outsider