panorama_centrum
Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektörFoto: Sigtuna kommun

Kommunen samverkar för att hitta en väg ut

Under torsdagsmorgonen blev det offentligt med att Valsta är ett riskområde enligt Polisen. Sigtuna kommun är medvetna om situationen och arbetar för en väg ut

Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör, uppger i ett mail till märsta.nu att kommunen medverkat med polisen om lägesbilden och att man är medvetna om hur det ser ut.
– Vi vet att många känner en otrygghet i Valsta, samtidigt som vi vet att många även känner en stolthet över sitt Valsta och det som är positivt där – det får vi inte glömma bort. Men att vi har utmaningar i Valsta vet vi.

Nu måste man hitta samverkan mellan många olika parter och myndigheter för att få bukt med problem och utmaningar. Ett arbete som pågått i flera år, enligt Kavanagh Berglund.
– Vilket känns positivt i detta, att vi är så många som har samma fokus och målbild och att det finns starka krafter såsom kommun, polis, näringsliv och civilsamhälle som vill satsa på och lyfta Valsta.

2020_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
marinan_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
nrh