bostadsformedling
Sigtuna kommun kommer få yttra sig om buss- och tågtrafik innan de nya tidtabellerna går igång i december.Foto: Insändarbild

Kommunen säger sitt om tidtabeller för 2019

Stockholms läns landsting har skickat en remiss till bland annat Sigtuna kommun om 2019 års kollektivtrafik. Efter att kommunerna sagt sitt införs de nya tidtabellerna i december.

centrum_artikel

Sigtuna kommun kommer att få chansen att säga sitt om bland annat skipstop och busstiderna som inte matchar varandra vid byten i Märsta station. I Sigtuna kommun har både politiker och invånare varit för skipstop medan andra kommuner som Sollentuna och Huddinge protesterat. Bosse Andersson (C), ledamot i landstingsfullmäktige och ersättare i Trafiknämnden har sagt att hans parti kommer att kämpa för att behålla skipstop.

28:e maj är sista dag för kommunerna att lämna besked om vad de anser om den nya tidtabellen som ska gälla från december. Trafikförvaltningen kommer sedan att gå igenom om det finns något som ska justeras innan det blir ett skarpt läge med en fastställd tidtabell i september.

Redan nu står det klart att SL inte kommer att ansöka om snabbtåg på Ostkustbanan, alltså den som går mellan Stockholm-Märsta, samt att antalet avgångar på stationerna Häggvik, Rotebro, Ulriksdal och Norrviken ska ökas under fram för allt rusningstid.

defacto_helsida
marina_helsida
connys_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
speedy_helsida
spedition_sigtuna
centrum_helsida2020
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh
speedy_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta