centrum_panorama2020
Sigtuna kommuns nya hemsidaFoto: Sigtuna kommun

Kommunen lanserade ny hemsida

Sigtuna kommun lanserade under dagen en ny hemsida: -Vår ambition har varit att skapa en mer användarvänlig webbplats för kommunens invånare. Det ska vara enkelt att hitta rätt information och ta del av service och tjänster, berättar kommunikationschefen Karin Stener.

Den som surfade in på Sigtuna kommuns hemsida under dagen fick sig kanske en mindre överraskning, saker som man är van att hitta hade flyttats runt lite grann, detta eftersom kommunen lanserat sin nya hemsida. Hemsidan är utvecklad med helt nytt utseende och nya funktioner som är anpassade efter hur den digitala användningen ser ut hos kommuninvånarna enligt Sigtuna kommun.

Den nya paketeringen på hemsidan ska lyfta den mest efterfrågade informationen och de mest angelägna frågorna ska vara lättare att hitta, detta genom nya ikoner. Under arbetet med att utveckla hemsidan har en panel av invånare testat och fått tycka till.
– För oss är det viktigt att utveckla webbplatsen tillsammans med de som faktiskt ska använda den. Vi har gjort användartester med olika grupper under arbetets gång och kommer att fortsätta det arbetssättet även i framtiden, säger Karin Stener, kommunikationschef.

oppethus_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
happyhomes_50
connys_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
oppethus_outsider
connys
teatergrillen_outsider