defacto_pan2020
Sigtuna kommuns nya hemsidaFoto: Sigtuna kommun

Kommunen lanserade ny hemsida

Sigtuna kommun lanserade under dagen en ny hemsida: -Vår ambition har varit att skapa en mer användarvänlig webbplats för kommunens invånare. Det ska vara enkelt att hitta rätt information och ta del av service och tjänster, berättar kommunikationschefen Karin Stener.

centrum_artikel

Den som surfade in på Sigtuna kommuns hemsida under dagen fick sig kanske en mindre överraskning, saker som man är van att hitta hade flyttats runt lite grann, detta eftersom kommunen lanserat sin nya hemsida. Hemsidan är utvecklad med helt nytt utseende och nya funktioner som är anpassade efter hur den digitala användningen ser ut hos kommuninvånarna enligt Sigtuna kommun.

Den nya paketeringen på hemsidan ska lyfta den mest efterfrågade informationen och de mest angelägna frågorna ska vara lättare att hitta, detta genom nya ikoner. Under arbetet med att utveckla hemsidan har en panel av invånare testat och fått tycka till.
– För oss är det viktigt att utveckla webbplatsen tillsammans med de som faktiskt ska använda den. Vi har gjort användartester med olika grupper under arbetets gång och kommer att fortsätta det arbetssättet även i framtiden, säger Karin Stener, kommunikationschef.

2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

centrum_helsida2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider