defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/montage

Kommunen kräver insatser efter råttinvasionen

Under en tid har råttor invaderat återvinningsstationen i Märsta centrum, nu kräver kommunen att åtgärder vidtas.

Sedan i april har kommunen ett pågående ärende gällande återvinningsstationen i Märsta Centrum. I helgen rasslade nya bilder in till redaktionen där man ser decimeterstora råttor springa omkring på området.
– Miljö- och hälsoskyddskontoret har fått många klagomål på nedskräpning och råttor vid återvinningsstationen i Märsta C. Vi har kunnat konstatera att det finns risk för olägenheter för människors hälsa, och att något behöver göras för att komma tillrätta med detta, skriver Kaspar Fritz, miljö- och hälsoskyddschef, i ett mail till redaktionen.

Problemet har enligt Fritz flera orsaker och man vill få till en hållbar lösning med samordnade insatser från flera aktörer. Milkö- och hälsoskyddskontoret har haft möten med både markägaren Fastpartner och Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Båda behöver vidta åtgärder innan en skadedjurssanering. Samtidigt pågår diskussioner om en flytt av stationen till ett annat läge enligt Fritz.

centrum_helsida2020
boisigtuna
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh