arlandagk_panorama
Sigtuna fritidscenter är en av tre fritidsgårdar i kommunen

Kommunen hotas av vite efter brister på fritidsgårdar

Arbetsmiljöverket ålägger Sigtuna kommun krav om vite om inte åtgärder vidtas för bättre arbetsmiljö på ungdomsgårdarna.

centrum_tvaar

Skyddsombudet vid Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun anmälde kommunen till Arbetsmiljöverket av ett antal anledningar i höstas, bland annat att kommunen ska tillsätta vikarier, att arbetsmiljön utreds, att chefer har utbildning inom arbetsmiljöarbete, att ingen negativ särbehandling förekommer och att arbetstidslagen följs.

Efter en inspektion från Arbetsmiljöverket har man beslutat att kommunen ansvarar för de problem som skyddsombudet tar upp. Om Sigtuna kommun inte vidtar åtgärder kommer man att åläggas vite på 200 000 kronor. Kommunen har till 5:e april att svara och avböjer att kommentera fallet tillsvidare. När svaren blir klara kommer de även att bli en offentlig handling, meddelar Sigtuna kommun.

icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida
defacto_helsida

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
karby_varme1
sangensemble
sigtunavatten_standard

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

banner_trerosor

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

arlandagolf

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

ridskola2019_outsider
karby2
sh_oppet
extravaganza_outsider