bovard_sh
Sigtuna fritidscenter är en av tre fritidsgårdar i kommunen

Kommunen hotas av vite efter brister på fritidsgårdar

Arbetsmiljöverket ålägger Sigtuna kommun krav om vite om inte åtgärder vidtas för bättre arbetsmiljö på ungdomsgårdarna.

rosta_sigtuna2

Skyddsombudet vid Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun anmälde kommunen till Arbetsmiljöverket av ett antal anledningar i höstas, bland annat att kommunen ska tillsätta vikarier, att arbetsmiljön utreds, att chefer har utbildning inom arbetsmiljöarbete, att ingen negativ särbehandling förekommer och att arbetstidslagen följs.

Efter en inspektion från Arbetsmiljöverket har man beslutat att kommunen ansvarar för de problem som skyddsombudet tar upp. Om Sigtuna kommun inte vidtar åtgärder kommer man att åläggas vite på 200 000 kronor. Kommunen har till 5:e april att svara och avböjer att kommentera fallet tillsvidare. När svaren blir klara kommer de även att bli en offentlig handling, meddelar Sigtuna kommun.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

moderaternamaj
mp_eu

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

varfest_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
eu_sap
rosta_sigtuna2
v_eu_helsida
bonava_maj_helsida
connys
nrh
colorama_april
ridskola2019_outsider
nationaldag_out
mp_eu_outsider
defacto_outsider
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
oppning_outsider
v_eu
rosta_sigtuna
sh_oppet
sap_outsider_eu
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider