mote_sommar
Foto: Genrebild

Kommunen hjälper till med foder

Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel

Situationen är svår för lantbrukare med djur. Det rapporteras om foderbrist i stora delar av landet, särskilt i vår del. Nyligen krävde Centerpartiet att Länsstyrelsen agerar. Nu gör Sigtuna kommun det. Det finns en del foder på kommunens mark och man kan anmäla intresse för att dels slå eller om man har mark eller är i behov av foder. Man ska också ange hur akut behovet av foder är.

Stadsbyggnadskontoret har den senaste veckan identifierat kommunala markområden där kommunen kan slå gräs och även anlitat en entreprenör som kommer att slå markerna och göra balar.
– Vi kan inte garantera foderkvaliteten då det handlar om ytor som har legat obrukade länge eller som inte vanligtvis används till det här syftet. Vi hoppas att alla har förståelse för att det kanske inte blir några jättemängder men att vi försöker dra vårt strå till stacken. säger Joakim Wester, verksamhetsledare för naturvårdslaget på Stadsbyggnadskontoret som samordnar insatserna.

marina_helsida
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
centrum_sommar_out
marina_outsider
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh