panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

Kommunen hissar ukrainska flaggan

Sigtuna kommun kommer hissa den ukrainska flaggan som stöd för Ukraina i konflikten med Ryssland.

Nu har Sigtuna kommun bestämt sig för att hissa ukrainska flaggan som stöd för Ukraina mot den ryska agressionen.
– Vi vill visa det ukrainska folket att vi tänker på dem, att de finns i våra tankar och att vi känner stor medkänsla. Ett land som ligger nära oss, ett fritt land. Den här symbolhandlingen, att hissa den ukrainska flaggan, förändrar inte det fruktansvärda som nu händer där men är ändå viktig för oss, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Flaggan kommer nu att vara hissad under en veckas tid:

–  Det som händer i vårt närområde, dit Ukraina faktiskt måste räknas, påverkar oss alla på många olika vis. Med anledning av det är till exempel Samverkan Stockholmsregionen (SSR) i aktiverat läge. Det innebär att vi har täta avstämningar och delar information med varandra regelbundet för att få en så bra bild som möjligt av vad som kan komma att ske, samt om och hur våra verksamheter blir påverkade, säger Birgitta Pettersson, kommundirektör.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
connys