defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Kommunen har porrfilter i skolnätverken

20 av 26 kommuner i länet har sk porrfilter i skolan, Sigtuna är en av dessa.

De flesta av länets kommuner har porrfilter i skolan, fem saknar dock och en sjätte är på väg att införa enligt Mitt i Stockholm. Sigtuna är en av kommunerna som har porrfilter. Det vill säga ett filter som blockerar pornografiskt innehåll på skolornas nätverk.

Österåker som är en av kommunerna som inte infört kallar porrfilter för ”trubbig lösning” som är långt ifrån heltäckande. Filtret kan också leda till att prestandan för internetsurf sjunker, enligt kommunens svar till Mitt i. Dock så loggar kommunen eventuellt porrsurf i skolorna via kommunens nätverk för att skapa ett faktbaserat underlag.

defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys_helsida
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
oppethus_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

oppethus_outsider
connys
teatergrillen_outsider
nrh