centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Kommunen går med hållbarhetsnätverk

Sigtuna kommun inleder ett samarbete inom Globala Sverige i syfte att öka hållbarhetsområdet.

centrum_artikel

146 kommuner och regioner samverkar inom Globala Sverige för bättre hållbarhetsarbete. Sigtuna kommun går med som en del av sitt Agenda 2030-program:
– Vi har alla ett delat ansvar när det gäller att nå de globala målen på en lokal nivå, och det är precis vad Glokala Sverige står för. Vi är väldigt glada att vi tillhörde en av de kommuner som blev antagna att få vara med i detta projekt, säger Friederike May, Sigtuna kommuns hållbarhetsamordnare.

80 kommuner och regioner sökte till Glokala men bara 49 antogs. En av kriterierna var dock att man redan startat sitt arbete med 2030.
– Genom att vara med i det här projektet kan vi till exempel ta del av erfarenheter och kunskap som andra kommuner samlat på sig. Det handlar både om att öka kompetensen internt och att stödja och underlätta för invånarna att leva ett mer hållbart liv, fortsätter Friederike May.

speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

defacto_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
connys_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
speedy_outsider