centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Kommunen går med hållbarhetsnätverk

Sigtuna kommun inleder ett samarbete inom Globala Sverige i syfte att öka hållbarhetsområdet.

146 kommuner och regioner samverkar inom Globala Sverige för bättre hållbarhetsarbete. Sigtuna kommun går med som en del av sitt Agenda 2030-program:
– Vi har alla ett delat ansvar när det gäller att nå de globala målen på en lokal nivå, och det är precis vad Glokala Sverige står för. Vi är väldigt glada att vi tillhörde en av de kommuner som blev antagna att få vara med i detta projekt, säger Friederike May, Sigtuna kommuns hållbarhetsamordnare.

80 kommuner och regioner sökte till Glokala men bara 49 antogs. En av kriterierna var dock att man redan startat sitt arbete med 2030.
– Genom att vara med i det här projektet kan vi till exempel ta del av erfarenheter och kunskap som andra kommuner samlat på sig. Det handlar både om att öka kompetensen internt och att stödja och underlätta för invånarna att leva ett mer hållbart liv, fortsätter Friederike May.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
2020_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh