moderat_jul_nyar
Ljud från idrottande barn kan tvinga kommuner att begränsa både träningstider och investeringar i bullerplankFoto: märsta.nu

Kommunen förberedd för Lex-Bovallen: Få störs av idrottande barn

Sigtuna kommun är välförberedda om ett "Lex-Bovallen" skulle bli verklighet där boende klagar på ljud från exempelvis fotbollsplaner: - Jag ser inte att vi står inför samma problem som beskrivs i Nacka, Sundbyberg och andra ställen, skriver Pekka Widergren, fritidschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett mail till märsta.nu

I Nacka har boende klagat på ljud från fotbollsplanen gällande Bovallen. Risken är att Bovallen bara får användas under en viss tid och Nacka kommun kan även tvingas sätta upp bullerplank. Ljud från fotbollsspelande barn jämförs nämligen med industribuller och då har mätningar gjorts som visar att ljudet överstiger gränsvärdet för buller från industri. Det slutgiltiga beslutet i ärendet är ännu inte fattat.

Några ärenden på Midgårdsvallen
För Sigtuna kommuns del finns inte samma problem som i exempelvis Nacka och Sundbyberg meddelar fritidschefen Pekka Widergren. På Midgårdsvallen har man haft några ärenden där grannar upplever störande ljud och ljus i hemmen. Främst handlar det om belysningen. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har kopplats in och bedömningen är att man håller sig inom de ljud- och ljusnivåer som är rimliga i ett tätbebyggt område.
– Vi har vidtagit olika åtgärder för att minimera det som de boende upplever som störande. Gällande ljudet har vi begränsat användandet av ljudanläggningen jämfört med när anläggning började användas, uppger Widergren.

Förebyggt tidigt i Sigtuna
I samband med byggnationen av Ansgarsvallen i Sigtuna har man haft samtal med boende och de åtgärder som man vidtog med vinklar på belysningsmaster och så vidare har fungerat bra enligt Widergren. Det har kommit in enstaka fall av synpunkt genom åren:
– Jag upplever att vi åtgärdat det som efterfrågats på denna anläggning.

Inga klagande i Rosersberg
Gällande Odensala IP har man haft samtal med närboende som upplevde vissa problem, det ska vara löst. I Rosersberg på Råbergsvallen samt Skepptuna har Widergren inte kännedom från verksamheten från idrottsplatserna.

happyhomes_2019

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

teatergrillen_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

sigtunavatten_standard
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

colorama_jul
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

EXTRA

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Handboll Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

connys
teatergrillen_outsider
nrh