moderat_sommar
Ljud från idrottande barn kan tvinga kommuner att begränsa både träningstider och investeringar i bullerplankFoto: märsta.nu

Kommunen förberedd för Lex-Bovallen: Få störs av idrottande barn

Sigtuna kommun är välförberedda om ett "Lex-Bovallen" skulle bli verklighet där boende klagar på ljud från exempelvis fotbollsplaner: - Jag ser inte att vi står inför samma problem som beskrivs i Nacka, Sundbyberg och andra ställen, skriver Pekka Widergren, fritidschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett mail till märsta.nu

centrum_artikel

I Nacka har boende klagat på ljud från fotbollsplanen gällande Bovallen. Risken är att Bovallen bara får användas under en viss tid och Nacka kommun kan även tvingas sätta upp bullerplank. Ljud från fotbollsspelande barn jämförs nämligen med industribuller och då har mätningar gjorts som visar att ljudet överstiger gränsvärdet för buller från industri. Det slutgiltiga beslutet i ärendet är ännu inte fattat.

Några ärenden på Midgårdsvallen
För Sigtuna kommuns del finns inte samma problem som i exempelvis Nacka och Sundbyberg meddelar fritidschefen Pekka Widergren. På Midgårdsvallen har man haft några ärenden där grannar upplever störande ljud och ljus i hemmen. Främst handlar det om belysningen. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har kopplats in och bedömningen är att man håller sig inom de ljud- och ljusnivåer som är rimliga i ett tätbebyggt område.
– Vi har vidtagit olika åtgärder för att minimera det som de boende upplever som störande. Gällande ljudet har vi begränsat användandet av ljudanläggningen jämfört med när anläggning började användas, uppger Widergren.

Förebyggt tidigt i Sigtuna
I samband med byggnationen av Ansgarsvallen i Sigtuna har man haft samtal med boende och de åtgärder som man vidtog med vinklar på belysningsmaster och så vidare har fungerat bra enligt Widergren. Det har kommit in enstaka fall av synpunkt genom åren:
– Jag upplever att vi åtgärdat det som efterfrågats på denna anläggning.

Inga klagande i Rosersberg
Gällande Odensala IP har man haft samtal med närboende som upplevde vissa problem, det ska vara löst. I Rosersberg på Råbergsvallen samt Skepptuna har Widergren inte kännedom från verksamheten från idrottsplatserna.

EXTRA

Eklund tillbaka i RIK

Innebandy Daniel Eklund är tillbaka i Rosersbergs IK efter en sejour i Arlanda IBK: - Eklund är en perfekt spets, stark i djupled, aggressiv framför mål och hungrig på att producera i varje byte, säger tränaren Magnus Jäderlund.

brobygget_helsida_valsta

Helgens matcher: Bygdens lag igång

Fotboll Nu drar bygdens lag igång sina matcher med spel i samtliga serier från Division 3 till Division 7. Märsta IK spelar hemma i Märsta på söndag, FC Arlanda borta i Västerås på lördag. Men det finns gott om matcher att ta del av.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
outsider_sommarlov
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider