bostadsformedling
Foto: Facebook/Sigtuna Kommun

Kommunen flaggar för Pride

Denna vecka är det Pridevecka i Stockholm, det uppmärksammas även i Sigtuna med bland annat flaggning av Regnbågsflaggan.

centrum_artikel

Om du undrar varför kommunen på flera platser flaggar med Regnbågsflaggan denna vecka så är det för att uppmärksamma att det är Stockholm Pride. Flaggan vajar vid Kommunhuset, Valsta centrum och Stora Torget i Sigtuna.

I samband med veckan kommer det att vara Pridetema på Valsta Sim & Sporthall och &Konst som håller i pridepyssel, i &Konst är det skapande av konst med Pride och Valsta fritidsgård har aktiviteter på samma tema.

brobygget_midgard_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

connys_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

sommar_sigtuna2020
marina_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

kaa_sigtuna_helsida
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
speedy_outsider