januari
Pernilla Bergqvist (L) och Gill Brodin (C)

Kommunen får ytterligare statliga medel

Regeringen och dess samarbetspartier Liberalerna och Centerpartiet har enats om ytterligare statliga medel till kommunerna: - För oss i Sigtuna, och för alla kommuner och regioner är förstärkningen naturligtvis mycket välkommen, säger Centerpartiets gruppledare Gill Brodin.

centrum_artikel

Regeringen har tidigare avsatt medel för att förstärka kommunernas finanser tidigare i år och ca 15 miljoner hamnade i Sigtuna kommun. Men med anledning av Coronakrisen har ytterligare medel avsatts och totalt för Sigtunas del rör det sig om 49,6 miljoner kronor för 2020 enligt ett gemensamt pressmeddelande från Liberalerna och Centerpartiet i Sigtuna kommun:
– För oss i Sigtuna, och för alla kommuner och regioner är förstärkningen naturligtvis mycket välkommen. När företagen går på knäna och människor riskerar att bli arbetslösa växer krisen till alla delar av samhället, och vi behöver jobba på flera fronter. Först och främst måste vi se till människors hälsa, men också till andra samhällsfunktioner, säger Gill Brodin, gruppledare för Centerpartiet i Sigtuna kommun.

Pernilla Bergqvist (L), gruppledare:
– Det behövs verkligen. Det ger oss möjlighet att långsiktigt möta de behov som finns här i Sigtuna kommun. Att sedan tillskotten är generella statsbidrag gör att pengarna kan läggas där de som bäst behövs. För planeringen framåt är det avgörande. Det ger kommunen arbetsro.

centrum_helsida2020
januari_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
connys_helsida
prima_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus-helsida
agy_flyg_helsida
meko_helsida
agy_flyg_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
agy-outsider
moderat_outsider_jan
prima_outsider
connys
swedol_outsider