defacto_pan2020
Foto: Google

Kommunen: Barn och elever kan gå i skolan som vanligt

Barn som återkommer från resa och är friska behöver inte stanna hemma från skolorna på måndag skriver Sigtuna kommun på sin hemsida.

centrum_artikel

De senaste dygnen då antalet fall av coronasmittade personer i regionen och landet ökat går Sigtuna kommuns barn- och ungdomsförvaltning ut med information om att friska barn och elever som återkommer eter resa inte behöver stanna hemma. Det gäller även personal, oavsett i vilka områden de har rest. Det gäller även om de har rest i områden där det förekommer coronavirus såvida de inte har symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber.

Kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de som befarar smitta ska kontakta 1177 Vårdguiden. Man ska inte besöka en vårdcentral före man ringt om sitt tillstånd. Detta eftersom det finns risk för smittspridning och det finns rutiner för hur du ska tas omhand.

Klicka här för att läsa mer från Sigtuna kommun

 

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
connys