moderaterna_panorama
Foto: Daniel Iskander

Kommunen anmäls för stängt bibliotek

Sigtuna kommun har JO-anmälts för att man stängt bibliotek enligt Biblioteksbladet.

Bara dagar före jul stängde kommun efter kommun ner sina bibliotek, detta menar några på är ett brott mot bibliotekslagen som innebär att kommunen inte kan stänga bibliotek. Stängningen skedde på rekommendation av regeringen som uppmanade kommuner stänga all icke-nödvändig verksamhet som bibliotek och hallar.
Sigtuna kommun har JO-anmälts av någon privatperson. Andra kommuner som också anmälts är Malmö, Uppsala, Örebro och Gotland rapporterar Biblioteksbladet. Anmälningarna har skett till JO som ännu inte beslutat om de ska utredas vidare. Om de inte avskrivs så måste kommunen yttra sig och det kan dröja månader innan frågan avgjorts.
–  Till att börja med ska vi titta på om vi behöver ta in handlingar. Vi har inte gjort något ställningstagande alls nu, säger handläggare Helena Tyni till Biblioteksbladet.
connys_helsida
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
mp_outsider2022
swedol_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider