defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Kommunen anmäls för stängt bibliotek

Sigtuna kommun har JO-anmälts för att man stängt bibliotek enligt Biblioteksbladet.

centrum_artikel
Bara dagar före jul stängde kommun efter kommun ner sina bibliotek, detta menar några på är ett brott mot bibliotekslagen som innebär att kommunen inte kan stänga bibliotek. Stängningen skedde på rekommendation av regeringen som uppmanade kommuner stänga all icke-nödvändig verksamhet som bibliotek och hallar.
Sigtuna kommun har JO-anmälts av någon privatperson. Andra kommuner som också anmälts är Malmö, Uppsala, Örebro och Gotland rapporterar Biblioteksbladet. Anmälningarna har skett till JO som ännu inte beslutat om de ska utredas vidare. Om de inte avskrivs så måste kommunen yttra sig och det kan dröja månader innan frågan avgjorts.
–  Till att börja med ska vi titta på om vi behöver ta in handlingar. Vi har inte gjort något ställningstagande alls nu, säger handläggare Helena Tyni till Biblioteksbladet.
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
meko_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider