defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen agerar efter legionelladödsfall

Sigtuna är en av kommunerna i länet som avser vidta åtgärder efter att flera personer förra året avlidit av legionella på grund av läckage från kyltorn.

Mitt i Stockholm avslöjade att flera personer förra året avlidit på grund av legionella som kom från bakterier i kyltorn i Sollentunatrakten. Åtta personer smittades och fyra avled. Tidningen har nu kartlagt vad kommunerna ska göra för att minska risken för legionellaspridning, Sigtuna är en av kommunerna som tänker agera. Med anledningen av Mitt i:s granskning kommer kommunen att ta upp frågan för diskussion. Bara nio av länets 26 kommuner planerar att göra något.

sportfiskebanner2
sigtuna_funkis
julbanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

defacto_host2018
lager_bilnet
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

happy_homes_juli
fme_jul
icavalsta_julbanner
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt4
colorama_vinter
komvuxq3_4
nrh_lania
sigtunavatten_standard
objekt3
connys
vanster_jul
objekt2
outsider
funkis_2