moderaterna_feb
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen agerar efter legionelladödsfall

Sigtuna är en av kommunerna i länet som avser vidta åtgärder efter att flera personer förra året avlidit av legionella på grund av läckage från kyltorn.

banner_artikel

Mitt i Stockholm avslöjade att flera personer förra året avlidit på grund av legionella som kom från bakterier i kyltorn i Sollentunatrakten. Åtta personer smittades och fyra avled. Tidningen har nu kartlagt vad kommunerna ska göra för att minska risken för legionellaspridning, Sigtuna är en av kommunerna som tänker agera. Med anledningen av Mitt i:s granskning kommer kommunen att ta upp frågan för diskussion. Bara nio av länets 26 kommuner planerar att göra något.

nationaldag_sigtunakommun
februari
dackia_2018
vuxenutbildning2
clasohlson_robot
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

val2018
standard_start
outsider_defacto
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
objekt4
veterankraft_standard
oppning_sportfiske2
vuxentutbildning
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
objekt2
outsider_moderat
objekt3
connys
barnnplattan