panorama_centrum
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Kommundelar bland de mest trångbodda i landet

Märsta och Steningehöjden hör till topp 10 när det gäller trångboddhet.

Dagens Nyheter rapporterar om trångboddhet i landets kommuner. Med på topp 10-listan finns två delar i Sigtuna kommun; Märsta där det bor 4393 invånare per kvadratkilometer och Steningehöjden där det bor 3754 invånare per kvadratkilometer. Märsta är fyra på listan och Steningehöjden nia. Siffrorna är i jämförelse med hela riket och inte bara Stockholms län. Fisksätra i Nacka är mest trångbott med 8104 inv/kvadratkilometer.
Trångboddhet behöver inte vara ett problem men kan ha negativa effekter på barns hälsa, skolresultat och sociala kontakter. I pandemitider har trångoddhet också bidragit till smittan av covid-19. Enligt en rapport som Dagens Nyheter tagit del av bör kommuner kartlägga trångboddhet och hur pandemin påverkar dess konsekvenser.
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022