defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Kommundelar bland de mest trångbodda i landet

Märsta och Steningehöjden hör till topp 10 när det gäller trångboddhet.

centrum_artikel
Dagens Nyheter rapporterar om trångboddhet i landets kommuner. Med på topp 10-listan finns två delar i Sigtuna kommun; Märsta där det bor 4393 invånare per kvadratkilometer och Steningehöjden där det bor 3754 invånare per kvadratkilometer. Märsta är fyra på listan och Steningehöjden nia. Siffrorna är i jämförelse med hela riket och inte bara Stockholms län. Fisksätra i Nacka är mest trångbott med 8104 inv/kvadratkilometer.
Trångboddhet behöver inte vara ett problem men kan ha negativa effekter på barns hälsa, skolresultat och sociala kontakter. I pandemitider har trångoddhet också bidragit till smittan av covid-19. Enligt en rapport som Dagens Nyheter tagit del av bör kommuner kartlägga trångboddhet och hur pandemin påverkar dess konsekvenser.
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out