panorama_centrum
Foto: Riksbanken

Kommunanställda kvinnor tjänar mindre än manliga kollegor

Kommunanställda kvinnor i Sigtuna kommun tjänar mindre än sina manliga kollegor.

På Internationella kvinnodagen har tidningen Arbetet sammanställt skillnaderna i lön mellan män och kvinnor inom den kommunala sektorn. Medellönen för en kommunanställd kvinna är 27500 kronor i månaden, för en man 28700, en skillnad på 1200 kronor per månad. Dock långt ifrån största skillnaden i jämförelse med andra kommuner, i Ödeshög tjänar män drygt 3000 kronor mer i månaden. I Stockholms län är skillnaden störst i Norrtälje kommun med 2000 kronor i månaden.

Därefter följer Nynäshamn, 1500 kr/månad, och sedan Sigtuna. Fyra i länet är Södertälje med en skillnad på drygt 1000 kronor/månad. I grannkommunen Väsby är skillnaden ”bara” 525 kr/månad och i Upplands-Bro 356 kronor. I åtta av länets 26 kommuner tjänar kvinnor mer än män och i Solna är skillnaden noll kronor.

marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
connys
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022