moderaterna_panorama
Foto: Destination Sigtuna

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

märsta.nu tar helhetsgrepp för att få igång kommunen. Vi är hårt drabbade av Corona då en stor del av kommunen på ett eller annat sätt är kopplat till Arlanda eller turismnäringen. Restauranger vittnar om att de får mindre att göra, frisörer får avbokningar, hotellgästerna minskar, konferenser bokas av, planen står på marken.

Men Sigtuna kommun kommer att klara detta, se till bara att du som är frisk och kan jobba gör det. Bidra till samhället, bidra till det lokala. På märsta.nu kommer våra nyheter att varje dag försöka fokusera på goda krafter i vår kommun där vi lever vidare.

Bidra med dina tips och bilder från allt bra som fortfarande finns. Vi bor i en av landets bästa kommuner. Se till att så blir fallet även om några veckor eller månader.

Tagga kampanjen med #hålligångsigtuna
Maila din dina vardagsbilder och tips på en levande kommun till tips@marsta.nu

connys_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

defacto_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022