mote_sommar
Foto: Destination Sigtuna

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

centrum_artikel

märsta.nu tar helhetsgrepp för att få igång kommunen. Vi är hårt drabbade av Corona då en stor del av kommunen på ett eller annat sätt är kopplat till Arlanda eller turismnäringen. Restauranger vittnar om att de får mindre att göra, frisörer får avbokningar, hotellgästerna minskar, konferenser bokas av, planen står på marken.

Men Sigtuna kommun kommer att klara detta, se till bara att du som är frisk och kan jobba gör det. Bidra till samhället, bidra till det lokala. På märsta.nu kommer våra nyheter att varje dag försöka fokusera på goda krafter i vår kommun där vi lever vidare.

Bidra med dina tips och bilder från allt bra som fortfarande finns. Vi bor i en av landets bästa kommuner. Se till att så blir fallet även om några veckor eller månader.

Tagga kampanjen med #hålligångsigtuna
Maila din dina vardagsbilder och tips på en levande kommun till tips@marsta.nu

studeravidare_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

brobygget_helsida_valsta

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
spedition_sigtuna
kaa_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

sommar_sigtuna2020
speedy_helsida
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

landsbygd_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
speedy_outsider
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider