centrum_panorama2020
Foto: Destination Sigtuna

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

märsta.nu tar helhetsgrepp för att få igång kommunen. Vi är hårt drabbade av Corona då en stor del av kommunen på ett eller annat sätt är kopplat till Arlanda eller turismnäringen. Restauranger vittnar om att de får mindre att göra, frisörer får avbokningar, hotellgästerna minskar, konferenser bokas av, planen står på marken.

Men Sigtuna kommun kommer att klara detta, se till bara att du som är frisk och kan jobba gör det. Bidra till samhället, bidra till det lokala. På märsta.nu kommer våra nyheter att varje dag försöka fokusera på goda krafter i vår kommun där vi lever vidare.

Bidra med dina tips och bilder från allt bra som fortfarande finns. Vi bor i en av landets bästa kommuner. Se till att så blir fallet även om några veckor eller månader.

Tagga kampanjen med #hålligångsigtuna
Maila din dina vardagsbilder och tips på en levande kommun till tips@marsta.nu

marina_helsida
festspec_corona_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

speedy_helsida
2020_helsida
happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

nrh
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider