defacto_pan2020
Foto: Destination Sigtuna

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

centrum_artikel

märsta.nu tar helhetsgrepp för att få igång kommunen. Vi är hårt drabbade av Corona då en stor del av kommunen på ett eller annat sätt är kopplat till Arlanda eller turismnäringen. Restauranger vittnar om att de får mindre att göra, frisörer får avbokningar, hotellgästerna minskar, konferenser bokas av, planen står på marken.

Men Sigtuna kommun kommer att klara detta, se till bara att du som är frisk och kan jobba gör det. Bidra till samhället, bidra till det lokala. På märsta.nu kommer våra nyheter att varje dag försöka fokusera på goda krafter i vår kommun där vi lever vidare.

Bidra med dina tips och bilder från allt bra som fortfarande finns. Vi bor i en av landets bästa kommuner. Se till att så blir fallet även om några veckor eller månader.

Tagga kampanjen med #hålligångsigtuna
Maila din dina vardagsbilder och tips på en levande kommun till tips@marsta.nu

centrum_helsida2020
defacto_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

ridskola2020_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

connys_helsida
januari_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

prima_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider
moderat_outsider_jan
nrh
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
meko_outsider