helsida_var2021
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Kolonilottsägare riskerar vite

Byggnader kan få rivas på kolonilottsområdet i Steningedalen eftersom de strider mot områdets planbestämmelser.

centrum_artikel

För många har byggt olagliga byggnader i Steningedalens koloniområde. Därför måste nu dessa byggnader rivas ner av ägarna, annars hotar vite. De otillåtna byggnaderna anmäls nu till Bygg- och trafiknämnden för hantering. Om nämnden anser att byggnationerna inte följer reglerna kommer troligtvis få föreläggande om rivning samt böter.

En stuga i det aktuella kolonilottsområdet får vara max 12 kvadratmeter om lotten är minst 200 kvadratmeter och växthus får vara max 6 kvadratmeter. För lott som är mindre än 200 kvadratmeter så får man bygga förråd eller växthus på sex kvadratmeter. Byggnaderna ska även placeras minst tre meter från lottgränsen. Byggnader som flyttats till efter att området vid Beckers stängdes ner har fått dispens.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
mp-helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Nyheter Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

defacto_helsida

Märstabo döms för bidragsbrott

Nyheter En man från Märsta döms för 35 fall av bidragsbrott efter att ha tagit ut föräldrapenning för VAB trots att barnet inte var sjukanmält från förskola.

connys_helsida
rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
heat-out
mp-outsider
swedol_outsider
vardcentral_outsider
nrh
aftenbil_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider