defacto_pan
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Köade femton år för hyresrätt

Nyligen förmedlades två bostäder i kommunen där kötiden var 14-15 år av Bostadsförmedlingen i Stockholm.

De flesta som söker och får bostad via Bostadsförmedlingen i Stockholm får det efter ca 8-10-års kötid. Men den senaste månaden har två bostäder förmedlats med kötid på 14 respektive 15 år. Det är en sökande som tilldelats en bostad i nya Steninge slottsby enligt konceptet ”hyrköp” som Botrygg AB ligger bakom. Den som flyttar in har möjlighet att hyra i 4 år och därefter köpa eller gå vidare.

Den som hade 15-års kötid tilldelades en lägenhet på Falkvägen i Sigtuna. Hittills i år har exakt 100 lägenheter förmedlats via Bostad Stockholm, två av dessa har köat längre än 20 år för lägenheten.

 

sigtunavatten_standard
ica_oktober
defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

fme_oktober
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

happyhomes_2019
defacto_outsider
connys
nrh
colorama_april2