fastbyran_bostad
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Köade femton år för hyresrätt

Nyligen förmedlades två bostäder i kommunen där kötiden var 14-15 år av Bostadsförmedlingen i Stockholm.

De flesta som söker och får bostad via Bostadsförmedlingen i Stockholm får det efter ca 8-10-års kötid. Men den senaste månaden har två bostäder förmedlats med kötid på 14 respektive 15 år. Det är en sökande som tilldelats en bostad i nya Steninge slottsby enligt konceptet ”hyrköp” som Botrygg AB ligger bakom. Den som flyttar in har möjlighet att hyra i 4 år och därefter köpa eller gå vidare.

Den som hade 15-års kötid tilldelades en lägenhet på Falkvägen i Sigtuna. Hittills i år har exakt 100 lägenheter förmedlats via Bostad Stockholm, två av dessa har köat längre än 20 år för lägenheten.

 

fastbyran_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

fastbyran_outsider