centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Köade femton år för hyresrätt

Nyligen förmedlades två bostäder i kommunen där kötiden var 14-15 år av Bostadsförmedlingen i Stockholm.

defacto_jul_artikel

De flesta som söker och får bostad via Bostadsförmedlingen i Stockholm får det efter ca 8-10-års kötid. Men den senaste månaden har två bostäder förmedlats med kötid på 14 respektive 15 år. Det är en sökande som tilldelats en bostad i nya Steninge slottsby enligt konceptet ”hyrköp” som Botrygg AB ligger bakom. Den som flyttar in har möjlighet att hyra i 4 år och därefter köpa eller gå vidare.

Den som hade 15-års kötid tilldelades en lägenhet på Falkvägen i Sigtuna. Hittills i år har exakt 100 lägenheter förmedlats via Bostad Stockholm, två av dessa har köat längre än 20 år för lägenheten.

 

centrum_jul_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

ica_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

julbord_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
defacto_jul
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_helsida
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

connys
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
tp_outsider
julbord