center_pan21
Foto: Norrtälje kommun

Knapp övning av covidfallen i kommunen

Antalet coronafall i kommunen ökar med ett fall mellan vecka 28 och 29 enligt FHM.

Sigtuna kommun har inte haft fler än tio coronafall på en och samma vecka under sex veckor. Vecka 29 var det sju fall, en ökning med ett fall jämfört med vecka 28. Sedan vecka 24 har fallen legat mellan 6-10 per vecka. Totalt under pandemin har 4644 kommuninvånare testats positivt med covid-19.

Grannkommunen Väsby visar en kraftig ökning för vecka 29, från 2 fall vecka 28 till 14. Sigtuna har en av de lägsta andelarna coronasmittade i hela länet just nu med bara ett fall per 100 000 invånare och är ljusgrönt på FHM:s karta över kommuner med hög andel corona bland befolkningen.

Som märsta.nu tidigare rapporterat har antalet fall ökat i hela Regionen, 1012 positiva fall bland länsborna innebär 42/100 000 invånare. Inga ytterligare avlidna rapporterades in för vecka 29 och ingen vårdas heller på intensiven. Totalt under pandemin har 4364 stockholmare mist livet, av dessa är 111 från Sigtuna kommun (tom. 23 juli).

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
eldsjal-helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

centrum_helsida2020
helsida_var2021
defacto_helsida
bostad_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

mp_host_helsida
2020_helsida
andersojag

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
andersojag_outsider
nrh
bostad_outsider
mp-outsider