defacto_pan
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina

Klubbmästerskap hos Sigtuna Alpina

Det hölls Sigtuna Alpinas klubbmästerskap på söndagen med många lokala deltagare.

Sigtuna Alpina har haft en trasslig vinter med trasig pistmaskin och vikande medlemsantal men sponsorerna lyckades få igång backen även denna säsong och på söndagen var det klubbmästerskap. Tidigare under säsongen har Vicor White gästat backen och hållit ett event för ca 40 skidåkare i backen. Victor som just avslutat sin OS-satsning.

I Sigtunamästerskapen som är avslutning på säsongen har ungdomarna tävlat i slalom, slope och big jump. Föreningen visade upp fyra åldersklasser och även en damklass i samtliga kategorier.
– I bokslutet kan vi skriva in att vi slagit rekord i engagemang hos invånare, att säsongen har slagit rekord, trots den sena och tröga starten, samt rekord för deltagande i skidskolan, berättar Albin Clarstierna, styrelseledamot och kommunikationsansvarig.

Nu tar Sigtuna nya tag för kommande vinter med en ny lift som nyligen köpts in. Jonas Thyni är ordförande i föreningen som nyligen höll årsstämma.
– En ny vinter på Sigtunafjället kommer förmodligen slå nya rekord för såväl skidskola som medlemsantal, fortsätter Albin Clarstierna.

Skånela föll efter mardrömsstart

Handboll Skånela föll efter en katastrofstart där man låg under med 14-4 i första: - Ligger man under med 14-4 är det svårt att vinna handbollsmatcher, sa Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

outsider
video

RIK tog tredje raka

Innebandy Rosersbergs IK vann i lördags mot Hässelby: -Nu har vi på allvar häng på topplagen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

icavalsta_julbanner
allsvenskan

Skånela fortsatt glödheta

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda Anderstorp hemma i Vikingahallen med 25-19: - Återigen är det ingen topprestation i det offensiva men vi är bra bakåt, summerar tränare Jimmy Karlsson.

korpen_jan-feb
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

golf Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

sigtunavatten_standard
frisyr_december

Full fart med Wings Ladies

Ishockey Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

sigtuna_funkis
allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

banner_trerosor
funkis_2
connys
nrh