invigning_clasohlsson
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina
Foto: Insändarbild/Sigtuna Alpina

Klubbmästerskap hos Sigtuna Alpina

Det hölls Sigtuna Alpinas klubbmästerskap på söndagen med många lokala deltagare.

banner_artikel

Sigtuna Alpina har haft en trasslig vinter med trasig pistmaskin och vikande medlemsantal men sponsorerna lyckades få igång backen även denna säsong och på söndagen var det klubbmästerskap. Tidigare under säsongen har Vicor White gästat backen och hållit ett event för ca 40 skidåkare i backen. Victor som just avslutat sin OS-satsning.

I Sigtunamästerskapen som är avslutning på säsongen har ungdomarna tävlat i slalom, slope och big jump. Föreningen visade upp fyra åldersklasser och även en damklass i samtliga kategorier.
– I bokslutet kan vi skriva in att vi slagit rekord i engagemang hos invånare, att säsongen har slagit rekord, trots den sena och tröga starten, samt rekord för deltagande i skidskolan, berättar Albin Clarstierna, styrelseledamot och kommunikationsansvarig.

Nu tar Sigtuna nya tag för kommande vinter med en ny lift som nyligen köpts in. Jonas Thyni är ordförande i föreningen som nyligen höll årsstämma.
– En ny vinter på Sigtunafjället kommer förmodligen slå nya rekord för såväl skidskola som medlemsantal, fortsätter Albin Clarstierna.

forskontor
varen2018

Shahryar Khan Babar vann guld i Mens physique

Sport Shahryar Khan Babar från Valsta vann under lördagen internationella tävlingen Sedan Grand Prix och vann juniorklassen i Mens Physique: - Jag förberedde mig sen i början av januari och det resulterade i en förstaplats, det känns overkligt bra, säger han till märsta.nu.

februari
center_banner2

Helgens matcher

Fotboll Det är hemmapremiärer för FC Arlanda och Rosersbergs IK. Märsta IK spelar bortamatch denna helg.

dackia_2018
EXTRA

Skånela klara för Allsvenskan

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda RP Linköping även i andra kvalmatchen i Märsta, slutresultatet skrevs till 21-15: - Det känns väldigt bra, vi kom tillbaka och laddade om, sa målvakten Gracia Zomi Axelsson efter matchen.

Soligt träningsläger för MIK

Fotboll Varför inte åka på ett träningsläger utomlands under påsklovet? Ja det var just vad Märsta IK P04 gjorde: - Vi har haft fem träningar och där två hölls av proffstränaren Reuf Dervic som har arbetat med flera toppklubbar och spelare i Europa. Mycket inspirerande för oss tränare och spelare. Han samarbetar bland annat med Vincente Del Bosque och Fabio Capello, säger tränare Joakim Folmer-Hansen

Arlanda redo för historiska premiären

Fotboll FC Arlanda har spelat färdigt denna försäsong och laddar nu inför premiären mot Vaksala i helgen: - Vi är disciplinerade i hela 90 minuter och lyckats göra ett fint mål framåt. Detta var en mycket bra insats, mot ett bra lag vilket bådar gott inför premiären, säger FC Arlandas sportchef Eddie Khalaf.

Avgörande kval väntar Skånela

Handboll Skånela vann den viktiga kvalmatchen mot RP Linköping och nu väntar tredje och avgörande på onsdag: - Det satt skönt, vi gör en jättebra match, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

val2018
vuxentutbildning
standard_start
objekt3
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
objekt4
nfc_vinter
objekt2
standard_ridskola
outsider_defacto
connys
veterankraft_standard