panorama_centrum
Foto: Göteborg Energi

Klubbat: Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Nu har även kommunfullmäktige klubbat beslut om att avgiftsbelägga laddstolpar.

märsta.nu kunde tidigare i år avslöja att kommuninvånare och andra som besökt Sigtuna kommun kunnat ladda sina elbilar gratis i flera års tid till en kostnad på över en kvarts miljon kronor för kommunkassan. Sigtuna kommun initierade skyndsamt utredning om att avgiftsbelägga om implementera en lösning för att betalningssystem.

Ärendet gick upp i Kommunstyrelsen för några veckor sedan och under torsdagen röstade fullmäktige ”ja” till saken. Därmed finns det inga hinder i vägen för att införa avgift från 1 juni.
– Fler elfordon är inte bara positivt ur ett klimat och energiperspektiv. De bidrar också till tystare, trevligare, och hälsosammare städer. Med den här utbyggnaden möjliggör vi också för fler invånare att ladda sina bilar. Klimatsmart tycker jag, säger Gill Brodin (C), ordförande i Agenda 2030-utskottet och vice ordförande Bygg och Miljönämnden.

Sigtuna kommun kommer att sätta upp fler laddstolpar än de som finns på större parkeringsplatser som förvaltas av kommunen. Bara under 2022 blir det 20-30 nya laddpunkter. Kommunens fordonsflotta kommer i första hand att använda dessa, men under kvällar och helger finns de tillhands för kommuninvånare. Avgiften blir 4 kronor per kWh dygnet runt. Betalning ska ske via swhish eller app.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
ewas_outsider