centrum_panorama2020
Foto: Arkivbild

Klubbat: Godkänt krävs för att få sommarjobb

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har beslutat att för att erbjudas sommarjobb 2020 så krävs godkända betyg i svenska och matematik.

centrum_artikel

Sommarjobbsgarantin för 2020 begränsas till elever på åk 2 i gymnasiet, utöver det måste man ha godkänt i svenska och matematik. Annars erbjuds man sommarskola enligt beslutet från Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Sigtuna kommun har sedan 2014 haft sommarjobbsgaranti för alla gymnasieungdomar, 2018 begränsades den till elever i årskurs 2.
– För att motivera ungdomarna till att klara dessa kurser kommer vi i år erbjuda sommarlovsgarantin
endast för de elever i årskurs två som uppnått godkänt betyg i ovan nämnda kurser eller, om de saknar godkänt betyg i någon av de nämnda kurserna, som har anmält sig till och deltagit i sommarskolan, står det i nämndens beslut.

Ansökningsprocessen startar i mars och hanteras av Ung satsning som kommer coacha och vägleda de ungdomar som söker. 600 gymnasieungdomar finns i åk 2 på gymnasiet, 200 av dessa beräknas få jobb via sommarjobbsgarantin. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade emot förslaget som ändå gick igenom eftersom kommunledningen har majoritet i alla nämnder.

aretslarling
teatergrillen_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
connys
speedy_outsider