defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Klottrare misstänks för brott i Märsta

I fredags greps polisen två klottrare som klottrat på tåg runt om i Stockholm, bland annat ska de ha varit verksamma i Märsta skriver Mitt i Stockholm.

centrum_artikel

Under uppmärksammade former greps två klottrare i fredags, de häktades sedan för grov skadegörelse sedan de klottrat på tåg på flera ställen i hela länet. Enligt Mitt i Stockholm rör det sig bland annat om Märsta. De båda ska ha varit verksamma betydligt längre än de senaste åren:
-Männen är misstänkta för att ha klottrat för mångmiljonbelopp. De har varit väldigt aktiva på klotterscenen den senaste tiden och då får man ögon på sig – av flera. Nu fick det räcka. Vi kommer att gå flera år tillbaka i tiden i utredningen, säger förundersökningsledaren Thomas Ivering, till tidningen.

De häktade lever vanliga familjeliv och är i 30-årsåldern, kombinationen av ordnat familjeliv med systematiskt klottrande är något som förbryllar förundersökningsledaren enligt Mitt i:
– Fotbollshuliganer rättfärdigar ofta sitt beteende med att se fotbollen som en folkrörelse – som om våldet hör sporten till. På samma sätt verkar de här männen se på klottret. De ser det mer som civil olydnad än ett brott. Men det är svårt att förstå hur människor tänker. Jag är ingen GW, säger Thomas Ivering.

Klottret kostar dock över 140 miljoner kronor per år, pengar som SL-trafiken får stå för tillsammans med alla andra som betalar in skatt till Region Stockholm. Utöver det är det en stor säkerhetsrisk när personer rör sig inne på spårområde, de sprayar också över märken som är viktiga för räddningstjänsten om en olycka skulle ske enligt Mitt i Stockholm.

kcbygg_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

speedy_helsida
connys_helsida
valvet_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
happy_homes_mars
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
nrh
swedol_outsider
valvet_outsider
kcbygg_outsider