moderaterna_riksdag
Foto: Daniel Iskander

Klottrare misstänks för brott i Märsta

I fredags greps polisen två klottrare som klottrat på tåg runt om i Stockholm, bland annat ska de ha varit verksamma i Märsta skriver Mitt i Stockholm.

centrum_artikel

Under uppmärksammade former greps två klottrare i fredags, de häktades sedan för grov skadegörelse sedan de klottrat på tåg på flera ställen i hela länet. Enligt Mitt i Stockholm rör det sig bland annat om Märsta. De båda ska ha varit verksamma betydligt längre än de senaste åren:
-Männen är misstänkta för att ha klottrat för mångmiljonbelopp. De har varit väldigt aktiva på klotterscenen den senaste tiden och då får man ögon på sig – av flera. Nu fick det räcka. Vi kommer att gå flera år tillbaka i tiden i utredningen, säger förundersökningsledaren Thomas Ivering, till tidningen.

De häktade lever vanliga familjeliv och är i 30-årsåldern, kombinationen av ordnat familjeliv med systematiskt klottrande är något som förbryllar förundersökningsledaren enligt Mitt i:
– Fotbollshuliganer rättfärdigar ofta sitt beteende med att se fotbollen som en folkrörelse – som om våldet hör sporten till. På samma sätt verkar de här männen se på klottret. De ser det mer som civil olydnad än ett brott. Men det är svårt att förstå hur människor tänker. Jag är ingen GW, säger Thomas Ivering.

Klottret kostar dock över 140 miljoner kronor per år, pengar som SL-trafiken får stå för tillsammans med alla andra som betalar in skatt till Region Stockholm. Utöver det är det en stor säkerhetsrisk när personer rör sig inne på spårområde, de sprayar också över märken som är viktiga för räddningstjänsten om en olycka skulle ske enligt Mitt i Stockholm.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

centrum_helsida2020
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

defacto_helsida
handbollsskola
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
mod_helsida
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider