defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Klottrare misstänks för brott i Märsta

I fredags greps polisen två klottrare som klottrat på tåg runt om i Stockholm, bland annat ska de ha varit verksamma i Märsta skriver Mitt i Stockholm.

Under uppmärksammade former greps två klottrare i fredags, de häktades sedan för grov skadegörelse sedan de klottrat på tåg på flera ställen i hela länet. Enligt Mitt i Stockholm rör det sig bland annat om Märsta. De båda ska ha varit verksamma betydligt längre än de senaste åren:
-Männen är misstänkta för att ha klottrat för mångmiljonbelopp. De har varit väldigt aktiva på klotterscenen den senaste tiden och då får man ögon på sig – av flera. Nu fick det räcka. Vi kommer att gå flera år tillbaka i tiden i utredningen, säger förundersökningsledaren Thomas Ivering, till tidningen.

De häktade lever vanliga familjeliv och är i 30-årsåldern, kombinationen av ordnat familjeliv med systematiskt klottrande är något som förbryllar förundersökningsledaren enligt Mitt i:
– Fotbollshuliganer rättfärdigar ofta sitt beteende med att se fotbollen som en folkrörelse – som om våldet hör sporten till. På samma sätt verkar de här männen se på klottret. De ser det mer som civil olydnad än ett brott. Men det är svårt att förstå hur människor tänker. Jag är ingen GW, säger Thomas Ivering.

Klottret kostar dock över 140 miljoner kronor per år, pengar som SL-trafiken får stå för tillsammans med alla andra som betalar in skatt till Region Stockholm. Utöver det är det en stor säkerhetsrisk när personer rör sig inne på spårområde, de sprayar också över märken som är viktiga för räddningstjänsten om en olycka skulle ske enligt Mitt i Stockholm.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_50
oppethus_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider