center_pan21

Kliv på bussen där bak

Resandet i kollektivtrafiken minskade kraftigt förra veckan.

Stockholmarna uppges ha lyssnat på myndigheters råd för att minska risken av spridning av coronaviruset. I kollektivtrafiken har resandet minskat med 20 procent. Det gäller både i spärrar och i busstrafik:
– Det är viktigt att kollektivtrafiken går, så att alla som behöver åka till arbete och skola kan ta sig fram. För att den gemensamma resan ska vara så säker som möjligt vidtar SL ytterligare åtgärder. Från och med i morgon tisdag ska resenärer gå på bussen genom bakdörrarna. Vi uppmanar också resenärerna att sprida ut sig i bussen eller tåget. Det här gäller mars månad ut, säger Sara Catoni, Förvaltningschef för Trafikförvaltningen.

Alla som reser ska fortfarande ha giltig biljett, de som inte kan blippa reskassa uppmanas köpa biljett via appen.
– Utbrottet av coronavirus kommer att påverka trafiken under längre tid. Vi räknar med att frånvaron bland trafikpersonalen kan öka då fler blir sjuka, behöver vårda barn eller kanske vårda anhöriga. Nu planerar vi för hur trafiken ska gå i ett sådant läge och vara fortsatt pålitlig.

SL uppmanar nu resenärer att stiga på buss via bakdörrar och att sprida ut sig.

centrum_helsida2020

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

jul2021
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

connys_helsida
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
jul_outsider
nrh
julmarknad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp-outsider