moderater_pan_sommar
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Klimatstyrda start- och landningsavgifter kan införas

Start och landningsavgifterna kan komma att förändras i framtiden.

centrum_artikel

Regeringen har tagit emot ett uppdrag om miljöstörande start- och landningsavgifter. Detta för att regeringen vill minska flygets klimatpåverkan och stimulera till ett klimatsmart flyg.

Transportstyrelsen fick i uppdrag i september 2019 att utreda om hur start och landningsavgifterna kan differentieras ytterligare. Förslaget har lämnats in till regeringen för analys. Enligt ett pressmeddelande ska miljöstörande start- och landningsavgifter tillämpas på Arlanda och Landvetter eftersom de har mer än fem miljoner årspassagerare. Avgifterna kommer att basera sig utifrån miljöprestanda på olika flighter och olika flygplanstyper, däribland klimatpåverkan och användning av biojetbränsle.

connys_helsida
koppar_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
oppethus_helsida
dack-helsida
jul2021
2020_helsida
helsida_var2021

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

mp_host_helsida
flygskola_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
dack-outsider
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider
centrum_sommar_out
koppar_outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider