moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Klimatstyrda start- och landningsavgifter kan införas

Start och landningsavgifterna kan komma att förändras i framtiden.

Regeringen har tagit emot ett uppdrag om miljöstörande start- och landningsavgifter. Detta för att regeringen vill minska flygets klimatpåverkan och stimulera till ett klimatsmart flyg.

Transportstyrelsen fick i uppdrag i september 2019 att utreda om hur start och landningsavgifterna kan differentieras ytterligare. Förslaget har lämnats in till regeringen för analys. Enligt ett pressmeddelande ska miljöstörande start- och landningsavgifter tillämpas på Arlanda och Landvetter eftersom de har mer än fem miljoner årspassagerare. Avgifterna kommer att basera sig utifrån miljöprestanda på olika flighter och olika flygplanstyper, däribland klimatpåverkan och användning av biojetbränsle.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
connys
ewas_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh