defacto_pan2020
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Klimatministern vill inte se en fjärde bana

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) anser inte att det finns behov av att bygga en fjärde bana på Arlanda säger hon enligt Sveriges Radio Ekot.

centrum_artikel

Förra veckan rapporterade märsta.nu om en schism i regeringen gällande Arlandas framtida expansion. På lördagen var det dags igen då Miljöpartiets språkrör tillika Miljö- och klimatminister Isabella Lövin intervjuades i Ekot om Arlanda.

Hon sa till Ekot att hon ifrågasätter behovet av en fjärde bana på Arlanda med tanke på att Heathrow som är Europas största flygplats med 80 miljoner passagerare per år klarar sig med två banan.

Flygplatsägaren Swedavia prognostiserar en ökning av resenärer per dag från 74 000 idag till 125 000 per dag inom 20 år.
– Vi måste följa utvecklingen också och vad som sker. Och vi ser ju ett väldigt kraftigt minskat flygande i Sverige idag. Inrikesflyget har minskat med 10 procent, vi ser flera procent minskning till skillnad från tidigare år när det har varit 5-6 procent ökning ända sedan 90-talet, forsätter Lövin.

Lövin tycker även att regeringen borde fokusera på att minska utsläppen från transportsektorn, inte göra stora förändringar och lägga stort politiskt krut på att öka utsläppen.

meko_helsida
helsida
personal_sandstrom_helsida
kkdk_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
boisigtuna
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
corner_helsida
landsbygdsdag
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
laddplats_out
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
personal_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
outsider
corner_outsider
budget_outsider