stationshusen
Foto: SigtunaHem
Så här blir nya SätunaFoto: Illustration/Urbio
Så här blir nya SätunaFoto: Illustration/Urbio

Klassiska ICA Sätuna stänger

ICA Sätuna Nära på Sätuna torg stänger i slutet av november.

centrum_artikel

Klassiska ICA Sätuna Nära stänger 27:e november, anledningen är att byggnaden ska rivas som en del i utvecklingen av nya Sätuna torg. Rivningen startar tidigt 2021 enligt fastighetsägaren SigtunaHem. SigtunaHem uppger att man kommer försöka ordna en affär av något slag så att de många förbipasserande på Sätuna ska kunna handla under den första etappen som nybyggnationen pågår. Nya Sätuna ska bestå av 200 lägenheter och 2000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

ridskola2020_helsida

Nära 20 000 läste märsta.nu på måndagen

Näringsliv Nästan 20 000 besökte märsta.nu under den händelserika måndagen: - Det var ett högtryck hela dagen och kommuninvånarna vände sig till oss för att få reda på vad som hände, säger chefredaktören Daniel Iskandar.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

meko_helsida

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

connys_helsida
2020_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out