moderaterna_feb
Vinyl laddar för sista festen på lördagFoto: Vinyl
Här festas det till Björn Rosenström som intog Harrys under 2015Foto: Magnus Granhagen

Klassisk nattklubb slår igen

Märstas klassiska nattklubb på Stationsgatan 4, idag Vinyl, slår igen: - Vi vill tacka för den här tiden, nu finns det andra planer för fastigheten, kanske det i framtiden kommer en annan restaurang där, säger Charbel Daoud som äger verksamheten tillsammans med sina bröder.

Idag heter Märstas nattklubb Vinyl. Genom åren har det varit Deringers, Medusa, Peters, Golden Memories, Kung Carl och Harrys. Många kommuninvånare är de som tillbringat festkvällarna där. Men nu är det slutfestat. På lördag äger sista festen rum meddelar Vinyl på sin facebooksida.

Vinyl ägs idag av familjen Daoud, Charbel Daoud meddelar att HSB som är fastighetsägare löser ut avtalet i förtid. HSB har andra planer för fastigheten som är en av Märstas äldsta.
– Det finns andra planer för fastigheten men inget är vad jag förstår riktigt klart med fastighetsplanerna men avtalet mellan fastighetsägare & hyresgäst är klart, säger Charbel Daoud.

Sedan tidigare finns det en detaljplan för området som klubbats igenom, i den ingår en ombyggnad av Sätuna torg och den aktuella fastigheten. Hur långt fram i tiden det ligger är inte känt. Nyligen öppnade dock Pizzeria Campino upp efter en renovering så det borde ligga några år fram i alla fall.

Charbel Daoud som äger Vinyl tillsammans med sina bröder Isa och Alfons vill bara att folk ska komma och njuta av sista helgen. En del av den gamla personalen kommer att vara med.
– De har själva kontaktat oss och vill vara med denna sista kväll, vi hoppas alla får det trevligt.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

fettisdagen

Antonio laddar för Fettisdagen

Nöjesnyheter På Bistro Valvet i Sigtuna har det laddats för Semmeldagen i flera veckor och till imorgon så blir det en tidig morgon för bagaren Antonio Gumussoy: - Jag går upp tre på morgonen och börjar jobba, säger han till märsta.nu

februari
Spin of hope

Målet: Samla in 60 000 till Barncancerfonden

Märstafolket Therese Berkovits och WE gör det i år igen, deltar i Spin of Hope, men nu ska man samla in 60 000 kronor till Barncancerfonden: - Vi fick ihop över 45 000 förra året och vårt mål var 25 000. Engagemanget från medlemmar, icke-medlemmar och personal var helt fantastiskt, berättar Therese för märsta.nu

forskontor
sigtuna_bygglov

Fler klara till litteraturfestivalen

Kulturnyheter Sedan tidigare är det klart att bland annat Jan Guillou kommer till Sigtuna litteraturfestival, nu har tre nya namn lagts till agendan; Marie-Louise Ekman, Bea Uusma och Uje Brandelius.

Rekordmånga besökte Sigtuna Museum

Kulturnyheter Sigtuna Museum nådde rekordsiffror under 2017 med drygt 70 000 besökare: - Sedan 2013 har vi jobbat med en femårig strategisk utvecklingsplan för Sigtuna museum. Den absolut största anledningen till framgången är att vi i Sigtuna kommun jobbar med ”medskapande medarbetare”. Alla är med och tycker om allt i organiserad och begränsad form. Varje vecka mäter vi uppfattad medskapande med fyra digitala frågor i mobilen, säger Sigtuna museums chef Ted Hesselbom.

hjälten i Åbo

Många vill stödja Hassan

Märstafolket En insamling till förmån för märstabon Hassan Zubier som skadades vid ett terrorattentat i Åbo i somras har dragit in 16500 Euro.

Här är populäraste pizzorna

Nöjesnyheter Pizza på Nyårsdagen har blivit tradition och pizzeriorna runt om i kommunen rustar för att leverera: - Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton, säger Onlinepizzas VD Daniel Strömberg.

Årets hemvändarkväll

Så firas juldagen

Nöjesnyheter Juldagen som tidigare varit förknippat till GM, KC, Harrys och nu senast Vinyl utgår i år och istället kommer det att finnas flera krogar med Juldagsfest.

extra

O´Learys öppnar igen

Nöjesnyheter Bara timmar efter att O´Learys utsattes för en explosion är beskedet att man är igång igen från klockan 17: - Det är många lokala företagare som ställt upp och gjort detta möjligt, säger Daniel Altun, delägare på O’ Learys, till märsta.nu

Karl Dyall jury i Sigtuna Melodifestival

Nöjesnyheter Sigtuna Melodifestival i februari har i år lockat till sig Karl Dyall och Jessica Folcker till juryn: - I år har vi 17 deltagande som kommer att framföra sina bidrag antingen med bakgrunds musik eller komp, säger projektledaren Jeanette Leinonen.

Julshow på Ymer

Nöjesnyheter Ymers omsorgsboende hade Julshow förra vecka med musik och underhållning av Linda Rapp och henens pappa Björn.

Norra Redovisningshuset
standard
objekt3
Festspecialisten – Standard
sigtunavatten_feb
matcher_skanela
standard_ridskola
objekt2
connys
outsider_defacto
vuxentutbildning
objekt4