moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Klart för nya ambulanser

Tio nya ambulanser ska rulla ut i länet, på onsdagen meddelades vilka som ska köra dem efter en upphandling i landstinget.

centrum_artikel

Ambulanssjukvården har delats in i sju områden i länet, från Nynäshamn i söder till Sigtuna i norr. En upphandling har just gjorts just klart och innebär att tiotalet nya ambulanser kommer rulla runt i länet:
– Det här är ett ambulanslyft, där vi ökar tillgängligheten till ambulansvård i hela länet. Den nya upphandlingen möter morgondagens behov med ökade resurser, fler ambulanser och möjlighet till fler utryckningar, säger Marie Ljungberg Schött (M), akutsjukvårdslandstingsråd i ett pressmeddelande.

Samariten Ambulans AB kommer att trafikera området Nord-Ost och Nord-Väst som Sigtuna kommun tillhör tillsammans med bland annat Väsby, Upplands-Bro och Sollentuna, totalt ingår elva kommuner i området som Samariten ansvarar för.

connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

helsida_var2021
oppethus_helsida
flygskola_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
julmarknad_helsida
defacto_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider