defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Klart när visselblåsartjänsten införs

I mars planerar kommunen att införa den visselblåsartjänst som upphandlades förra året.

Kommunen upphandlade en visselblåsartjänst förra året, nu är det klart med startdatum. 1:a mars går det att anonymt anmäla ev missförhållanden i den kommunala verksamheten.
– Vi tar nu ytterligare ett steg i kampen att motverka korruption och oegentligheter i den kommunala organisationen. Nu kan såväl tjänstemän som kommuninvånare anmäla misstänkta beteenden och händelser helt anonymt och därmed utan risk för negativa efterverkningar. Det är ett mycket viktigt steg mot en öppen och transparent organisation, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Anmälningarna till visselblåsartjänsten tas emot av en extern mottagare och den som tipsar ska känna sig trygg enligt ett pressmeddelande från kommunen. Företaget Lanterno har fått uppdraget att hantera anmälningarna. Lanterno kommer även att hantera anmälningar av kommuninvånare.
– Vi har tagit fram tydliga rutiner för hur och av vem som ärendet ska hanteras, beroende på vem i organisationen som anmälan rör. Jag kommer att ta hand om invånarnas anmälningar om de avser kommunanställda, men är det exempelvis en gruppledare som anmälts förmedlar jag ärendet vidare till kommunfullmäktiges ordförande som då håller i utredningen, säger Sigtunas kommunjurist Charlotte Heindow.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

2020_helsida
centrum_helsida2020

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_helsida
speedy_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider