centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Klart när visselblåsartjänsten införs

I mars planerar kommunen att införa den visselblåsartjänst som upphandlades förra året.

Kommunen upphandlade en visselblåsartjänst förra året, nu är det klart med startdatum. 1:a mars går det att anonymt anmäla ev missförhållanden i den kommunala verksamheten.
– Vi tar nu ytterligare ett steg i kampen att motverka korruption och oegentligheter i den kommunala organisationen. Nu kan såväl tjänstemän som kommuninvånare anmäla misstänkta beteenden och händelser helt anonymt och därmed utan risk för negativa efterverkningar. Det är ett mycket viktigt steg mot en öppen och transparent organisation, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Anmälningarna till visselblåsartjänsten tas emot av en extern mottagare och den som tipsar ska känna sig trygg enligt ett pressmeddelande från kommunen. Företaget Lanterno har fått uppdraget att hantera anmälningarna. Lanterno kommer även att hantera anmälningar av kommuninvånare.
– Vi har tagit fram tydliga rutiner för hur och av vem som ärendet ska hanteras, beroende på vem i organisationen som anmälan rör. Jag kommer att ta hand om invånarnas anmälningar om de avser kommunanställda, men är det exempelvis en gruppledare som anmälts förmedlar jag ärendet vidare till kommunfullmäktiges ordförande som då håller i utredningen, säger Sigtunas kommunjurist Charlotte Heindow.

2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
boisigtuna
festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider