skordedag_pan
Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun, kan komma att ge vägledning för valstabor i ekonomiska frågor. Foto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Klart: Mimers källa blir mötesplats

Det är nu klart att Mimers källa som tidigare var bland annat bibliotek blir en mötesplats för valstaborna: - Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Omdaningen av Valsta bibliotek till en mötesplats orsakade protester från oppositionen. Men nu är det klubbat och klart. Mimers källa ska bli en mötesplats för valstabor enligt ett pressmeddelande:
– Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare. Ingen tidigare kommunledning har investerat, eller planerat att investera, så mycket i Valsta som vi nu gör. Att anpassa gamla biblioteket till dagens behov är en viktig pusselbit för ett tryggare Valsta, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Invigs till hösten
Invigningen hoppas man kunna genomföra i början av hösten i år, invånarna ska erbjudas läsfrämjande aktiviteter. Det ska exempelvis finnas sagorum för barn och möjlighet till författarbesök. Vidare skaman erbjuda sökajobb-hjälp, cv-kurs samt annan rådgivning. Utställningar, scenframträdanden, filmvisning och föreningsaktiviteter ska också få plats.

Mängder av aktiviteter
Med invånarnas hjälp ska man också fylla på vad som kan erbjudas. Bakgrunden till vad man nu lagt in är en undersökning som genomförts i Valsta där det utryckts önskemål kring en demokratisk mötesplats med kulturella, sociala och pedagogiska inslag för både barn och unga och äldre.
– Det är viktigt att invånarna är delaktiga även i det här skedet, så under våren kommer vi på olika vis att bjuda in till dialog. Vi kommer också att bjuda in invånarna att vara med i processen kring vad den nya mötesplatsen ska heta. Det här ska bli en mötesplats som bygger på samverkan mellan invånare och olika samhällsfunktioner, allt från invånarservice till upplevelser och lärande, säger Ann Blomqvist, kultur- och ungdomschef.

happyhomes_sommar2020
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

helsida_var2021
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

skordedag_helsida
kyrka_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
andersojag
centrum_helsida2020
defacto_helsida
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

kyrkoval_helsida
eldsjal-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
bostad_outsider
andersojag_outsider
kyrkoval_outsider
kyrka-outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
heat_out
eldsjal-outsider
skordedag_out
swedol_outsider