moderaterna_riksdag
Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun, kan komma att ge vägledning för valstabor i ekonomiska frågor. Foto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Klart: Mimers källa blir mötesplats

Det är nu klart att Mimers källa som tidigare var bland annat bibliotek blir en mötesplats för valstaborna: - Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_artikel

Omdaningen av Valsta bibliotek till en mötesplats orsakade protester från oppositionen. Men nu är det klubbat och klart. Mimers källa ska bli en mötesplats för valstabor enligt ett pressmeddelande:
– Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare. Ingen tidigare kommunledning har investerat, eller planerat att investera, så mycket i Valsta som vi nu gör. Att anpassa gamla biblioteket till dagens behov är en viktig pusselbit för ett tryggare Valsta, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Invigs till hösten
Invigningen hoppas man kunna genomföra i början av hösten i år, invånarna ska erbjudas läsfrämjande aktiviteter. Det ska exempelvis finnas sagorum för barn och möjlighet till författarbesök. Vidare skaman erbjuda sökajobb-hjälp, cv-kurs samt annan rådgivning. Utställningar, scenframträdanden, filmvisning och föreningsaktiviteter ska också få plats.

Mängder av aktiviteter
Med invånarnas hjälp ska man också fylla på vad som kan erbjudas. Bakgrunden till vad man nu lagt in är en undersökning som genomförts i Valsta där det utryckts önskemål kring en demokratisk mötesplats med kulturella, sociala och pedagogiska inslag för både barn och unga och äldre.
– Det är viktigt att invånarna är delaktiga även i det här skedet, så under våren kommer vi på olika vis att bjuda in till dialog. Vi kommer också att bjuda in invånarna att vara med i processen kring vad den nya mötesplatsen ska heta. Det här ska bli en mötesplats som bygger på samverkan mellan invånare och olika samhällsfunktioner, allt från invånarservice till upplevelser och lärande, säger Ann Blomqvist, kultur- och ungdomschef.

mod_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
defacto_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

2020_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider