moderaterna_panorama
Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun, kan komma att ge vägledning för valstabor i ekonomiska frågor. Foto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Klart: Mimers källa blir mötesplats

Det är nu klart att Mimers källa som tidigare var bland annat bibliotek blir en mötesplats för valstaborna: - Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Omdaningen av Valsta bibliotek till en mötesplats orsakade protester från oppositionen. Men nu är det klubbat och klart. Mimers källa ska bli en mötesplats för valstabor enligt ett pressmeddelande:
– Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare. Ingen tidigare kommunledning har investerat, eller planerat att investera, så mycket i Valsta som vi nu gör. Att anpassa gamla biblioteket till dagens behov är en viktig pusselbit för ett tryggare Valsta, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Invigs till hösten
Invigningen hoppas man kunna genomföra i början av hösten i år, invånarna ska erbjudas läsfrämjande aktiviteter. Det ska exempelvis finnas sagorum för barn och möjlighet till författarbesök. Vidare skaman erbjuda sökajobb-hjälp, cv-kurs samt annan rådgivning. Utställningar, scenframträdanden, filmvisning och föreningsaktiviteter ska också få plats.

Mängder av aktiviteter
Med invånarnas hjälp ska man också fylla på vad som kan erbjudas. Bakgrunden till vad man nu lagt in är en undersökning som genomförts i Valsta där det utryckts önskemål kring en demokratisk mötesplats med kulturella, sociala och pedagogiska inslag för både barn och unga och äldre.
– Det är viktigt att invånarna är delaktiga även i det här skedet, så under våren kommer vi på olika vis att bjuda in till dialog. Vi kommer också att bjuda in invånarna att vara med i processen kring vad den nya mötesplatsen ska heta. Det här ska bli en mötesplats som bygger på samverkan mellan invånare och olika samhällsfunktioner, allt från invånarservice till upplevelser och lärande, säger Ann Blomqvist, kultur- och ungdomschef.

2020_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

liber_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh