panorama
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Klart med tredje vilden i KF

I samband med att (MP) Sigtuna valde att lämna partiföreningen blev även fullmäktigeledamoten Yasmine Edstrand en så kallad politisk vilde.

Miljöpartiet i Sigtuna kommun har nu endast ett mandat sedan Pierre Cengiz-Edstrand lämnat partiet och nu även hans dotter Yasmine Edstrand som satt på en plats. I ett inlägg på Facebook skriver hon att partistyrelsen saknar respekt för demokratiskt valda beslut.
– Jag har kommit till insikt om vad detta är för parti och har bestämt mig härmed för att lämna partiet. Min folkvalda fullmäktigeplats behåller jag och det betyder att miljöpartiet lokalt numera bara har 1 mandat. Grattis, skriver hon.

Nästa sammanträde i KF är 27:e oktober. Sedan tidigare har Pierre Cengiz-Edstrand deklarerat att han röstar med kommunledningen, hur dottern agerar är okänt. Även Dragan Perkovic, tidigare Liberalerna, är partilös och han har inte heller deklarerat hur han röstar.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

boisigtuna
connys_helsida
helsida
corner_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
corner_outsider
swedol_outsider